Çuğun Göleti Çevresine Hayvancılık Önlemi

Kırşehir'deki Çuğun Göleti'ne bir kilometre mesafede koku ve görüntü kirliliği oluşturacak hayvancılık tesislerine cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezine bağlı Çuğun ve Karahıdır köy sınırları içindeki Çuğun Göleti çevresinde Kırşehir İl Özel İdaresince yapılması planlanan Vadi Park Projesi ile ilgili olarak İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından karar alındığı belirtildi.

Konu ile ilgili Vali Yardımcısı Hicabi Aytemür başkanlığında toplantı yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kırşehir İl Özel İdaresinin Çuğun Göleti çevresinde Vadi Park Projesi planlandığından, hayvancılık tesislerinde oluşacak koku ve görüntü kirliliği gibi olumsuzlukların oluşmaması için göletin maksimum su kotundan itibaren bir kilometrelik alanda büyükbaş, küçükbaş ve kümes hayvancılığı gibi faaliyetlere izin verilmemesi kararı alınmıştır. Bu yasaklara aykırı davranan kamu kurum ve kuruluşlarına, gerçek tüzel kişilere ilgili mevzuat çerçevesinde cezai ve yasal işlem uygulanacaktır.'

Kaynak: AA