Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonları

Afyonkarahisar'da yapılan uyuşturucu operasyonlarında 3 kilo 493 gram toz esrar, 27 gram kubar esrar ve 92 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde uyuşturucu madde imal ve ticaretini yapan şahısların ellerinde bulunan uyuşturucu maddeyi piyasaya sürmeye çalıştıkları yönünde elde edilen istihbarat üzerine belirlenen adreslere operasyon yaptığı kaydedildi.

Kent merkezinde yapılan operasyonda 2 kişinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

'Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde, araçlarında ve üstlerinde yapılan aramalarda, 3 kilo 143 gram esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden biri çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca Çobanlar ilçesinde bir şüphelinin evine yapılan operasyonda bahçede ekili vaziyette toplam 73 kök dişi Hint keneviri bitkisi ile kurutulmaya bırakılmış vaziyette 350 gram esrar ele geçirildi.'

Açıklamada ayrıca Sandıklı ilçesine bağlı Başağaç köyünde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda ise 27 gram kubar esrar ile toprağa ekili vaziyette 19 kök kenevir bitkisi bulunduğu, gözaltına alınan 2 kişinin jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA