7 Kadın Ortak 'Gözleme Evi' Açtı

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçeye bağlı Kuzca Mahallesi'nde 7 kadının bir araya gelerek açtığı gözleme evini ziyaret ederek, hayırlı olması dileğinde bulundu.

Söğütcuması mevkinde Ziynet Sarı, Kadriye Bıçakçı, Ayşe Düdüklü, Ziynet Nizam, Gülcan Kahraman, Şerife Bölük ve Şerife Bozkaya bir araya gelerek gözleme evi açtı.

Başkan Çetinkaya, gözleme evini ziyaret ederek, kadın girişimcilere hayırlı olması dileğinde bulundu ve bir süre sohbet etti.

Çetinkaya, iş piyasasında başarının en temel taşanın girişimci olmak ve sektördeki açığı iyi değerlendirmek olduğunu ifade ederek, 'Sizleri kutluyorum. Birlikten güç doğar, sözünün en güzel örneğini burada gösteriyorsunuz. Günümüzde iki veya üç kişi bir araya gelip bir şirketi çalıştıramıyor. Siz örnek olabilecek en iyi birlikteliğini gerçekleştirdiniz. Allah birliğimiz ve birliğinizi bozmasın, hayırlı bol kazançlar versin.' diye konuştu.

Gözleme evinin açılmasını sağlayan Ziynet Sarı da Kumluca, Söğütcuması'nın Kemer ve Antalya merkezinden gelen vatandaşların ortak geçiş noktasında bulunmasından dolayı özellikle yaz aylarında yayla turizmi için önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Bu yoğunluğu fark ederek gözleme evi açmaya karar verdiğini anlatan Sarı, 'Gözleme ve bazlama evi açmaya karar verdim. Bu işi tek başıma yapamayacağım için komşularımdan yardım istedim. Onlarda da bana destek verdiler. 7 kişi ile gözleme, bazlama ve köy kahvaltısı hazırlayıp müşterilerimize sunarak ev bütçemize katkı sağlıyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA