Vietnam Medya Heyetinden AA'ya Ziyaret

Vietnam Dış Enformasyon Servisi Merkezi Yürütme Kurulunun düzenlediği program kapsamında Türkiye'ye gelen Vietnamlı medya mensupları, Anadolu Ajansına ziyarette bulundu.

Vietnam Dış Enformasyon Servisi Merkezi Yürütme Kurulu Daimi Başkan Vekili Pham Van Linh ve beraberindeki heyet, Anadolu Ajansını ziyaret etti.

Vietnam Dış Enformasyon Servisi Merkezi Yürütme Kurulunun düzenlediği program kapsamında Türkiye'ye gelen Vietnamlı medya mensupları, Türkiye ve Vietnam arasındaki dostane ilişkileri, enformasyon alanında AA ve Vietnam'daki ilgili medya ajansları arasında iş birliği ve değişim imkanlarını görüşmek üzere AA'ya nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedefleri hakkında konuk medya mensuplarına bilgi verdi.

Pham Van Linh, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ve Vietnam arasında tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu ancak iki ülke arasındaki bilgi değişiminin sınırlı olduğuna değindi.

İki ülke arasında birçok benzerliğin bulunduğuna işaret eden Linh, Türkiye'nin bölgede önemli bir pozisyona sahip olduğunun altını çizdi.

Ziyaretlerinin amacının Türk medyasının yapısı ve işleyişi hakkında bilgi almak olduğunu söyleyen Pham Van Linh, Vietnam ile ilgili haberlerin Türk medyasında daha geniş yer alması ve AA ile Vietnam haber ajansı arasında iş birliği çağrısında bulundu.

Heyet, Özkaya'dan AA'nın habercilik ilkeleri, çalışmaları ve geleceğe dönük projeleri hakkında bilgi aldı.

Genel Müdür Yardımcısı Özkaya, kurumun uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında heyeti bilgilendirerek, AA'nın 39 ülkede bürosu, 97 ülkede temsilcisi ve 107 farklı ülkeden çalışanıyla dünyanın en önemli ve etkin 10 haber ajansından birisi olduğunu, 11 dilde yayın yaptığını ve birçok haber ajansıyla da iş birliği içerisinde olduğunu anlattı.

AA'nın bu sene Çin'in başkenti Pekin'de, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da ve Kolombiya'nın başkenti Bogota'da da birer ofis açacağını bildiren Mustafa Özkaya, dünya çapındaki ofis sayısının yakında 42'ye ulaşacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması 'İstanbul Photo Awards' hakkında da bilgi veren Özkaya, yarışmaya dünya çapında birçok fotoğrafçının katıldığını belirtti.

Mustafa Özkaya, Türkiye ve Vietnam arasında karşılıklı muhabir görevlendirmenin ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını da vurgulayarak, böylelikle AA ve Vietnam Haber Ajansı arasındaki iş birliğinin güçleneceğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Özkaya, heyet başkanı Linh'e Kütahya çinisi vazo ve AA ile ilgili kitaplar hediye etti.
Kaynak: AA