Hayrabolu'da Alt Yapı Çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (TESKİ) Hayrabolu'da başlattığı alt yapı çalışmaları sürüyor.

İlçedeki muhtelif mahalle ve köylerin içme suyu, atık su ve yağmur suyu sorununu çözecek tesisin temeli, Karahöyük Mahallesi'nde düzenlenen törenle atıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu ve Malkara ilçelerinin, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu belirtti.

Hayrabolu'ya hizmet vermenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

'Hayrabolu ilçemiz, diğer ilçelere göre altyapısıyla, üstyapısıyla örnek bir ilçe haline geldi. Geçtiğimiz günlerde ilimizi de etkisi içine alan çok kuvvetli bir yağış yaşandı. Meteoroloji Müdürünü arayarak kesin rakamları istedim. En çok yağış alan bölgelerin başında Hayrabolu ilçesi vardı. İki gün içerisinde Hayrabolu ilçesi en çok yağış alan ilçe oldu. Hayrabolu ilçesinin geçmişini de biliyorum. Metrekareye 30 kilogram yağışlarda birçok evi su bastığı ve birçok sıkıntının yaşandığı bir ilçede metrekareye 119,6 kilogram yağış yağdığında bir sorun yaşanmadığı gözleniyor. Bu mutluluk Hayrabolu'nun hakkıdır.'

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa da Tekirdağ ve ilçelerindeki alt yapı sorunlarını çözme konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık bin 650 kilometre civarında alt yapı çalışmasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başa, 'Hayrabolu ilçesi kırsal mahalleleriyle çok geniş bir ilçemizdir. Öncelikle Hayrabolu ilçe merkezimizin su ve kanalizasyon ihtiyaçları giderildi. Atıksu arıtma tesisi de devreye girdi. Son günlerde aşırı yoğun yağışlar gerçekleşti. Alt yapının önemi burada bir kez daha görüldü. Çok şükür sorunsuz atlattık. Şimdi sıra kırsal mahallelerimize geldi. İlçe merkezlerimizin sorunları çözüldükten sonra yavaş yavaş kırsal mahallelerimizde çalışmalara başlayacağız.' dedi.

Kaynak: AA