Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Malefane Samsun'da

Büyükelçi Malefane: 'Demokrasi, Güney Afrika ve Türkiye için vazgeçilemez bir konudur'.

Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti.

Kente 23'üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları için gelen Malefane, ziyaret esnasında Valilik Şeref Defteri'ni de imzaladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kaymak, 'İlimizde 23'üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları devam ediyor. 6 Kıta, 97 ülke, 3 bin 148 sporcu ve misafirlerle beraber ilimiz şu an yoğun bir heyecan yaşıyor. Kentimizde düzenlenen bu olimpiyat ümit ederiz ki dünya sporuna, dünya kardeşliğine ve dünya barışına katkı yapar. Bu vesile ile Güney Afrika'dan gelen sporculara ve tüm sporculara başarılar diliyorum.' dedi.

Büyükelçi Malefane ise Samsun'da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, oyunları 7 sporcu ile katıldıklarını belirtti.

Samsun'la ticari ilişkilerine de değinen Pule İsaac Malefane, şunları dile getirdi:

'Samsun bizim için çok stratejik ve önemli bir şehirdir. Ayrıca yatırımcılar için de önemli bir noktadır. Bununla ilgili karşılıklı ziyaretlerimiz olabilir. Bizim Türkiye ile geçmişten gelen ilişkimiz var. Tüm dünyada Türkiye ve Güney Afrika Cumhuriyeti olarak ekonomiye ve eşitliğe katkıda bulunmamız gerektiğine inanıyorum. 15 Temmuz'daki elim darbe girişiminden sonra ilk üzüntülerini bildiren Güney Afrika Cumhurbaşkanımız olmuştur. 15 Temmuz şehitlerini anmak için Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi. Demokrasi, Güney Afrika ve Türkiye için vazgeçilemez bir konudur. Biz de bu ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz.'

Konuşmaların ardından Osman Kaymak, ziyaret anısına Büyükelçi Malefane'ye çini tabak hediye etti.
Kaynak: AA