Büyükelçi Bilgiç'ten Sırbistan İslam Birliğine Teşekkür Ziyareti

Bilgiç, 14 Temmuz'daki cuma hutbesinde Türkiye'ye verdiği destekten dolayı Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Başkanı Nasufoviç'i ziyaret etti.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) geçen yıl 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı 14 Temmuz'daki cuma hutbesinde Türkiye'ye verdiği destek için Sırbistan İslam Birliği Riyaseti Başkanı Sead Nasufoviç'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Bilgiç, Nasufoviç'in cuma hutbesinde cemaate Türkçe seslenerek, 'Muhterem müminler, bundan tam bir sene önce 15 Temmuz 2016'da Türk halkı FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen darbeye şahitlik etti. Bu darbe Türk halkının direnişi sayesinde başarısız oldu. Ama 250'den fazla kardeşimiz orada şehit edildi. 2 binden fazla kişi de yaralandı. Bu hain terör örgütünün saldırısını kınıyor, şehitlere Allah'tan rahmet diliyor, Sırbistan İslam Birliği olarak Türkiye'nin ve demokrasisinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.' sözleriyle FETÖ'yü kınadığını hatırlattı.

Bu sırada cemaat içinde bulunan FETÖ mensuplarının Nasufoviç'e bağırdığını ve FETÖ'cülerin cami cemaatinden gördüğü tepki üzerine camiyi terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Büyükelçi Bilgiç, birkaç dakika içinde yaşanan tartışma sırasında Nasufoviç'in sakinliğini koruduğunun ve FETÖ'cülerin tahriklerine rağmen Türkçe olarak FETÖ'yü kınamaya devam ettiğinin sosyal medyada yer alan videolarda da görüldüğüne dikkati çekti.

Başarısız darbe girişimi sırasında Sırbistan devletinin ve Sırbistan'daki tüm Müslümanların Türkiye demokrasisine ve seçilmiş liderlerine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilgiç, Nasufoviç'in cuma hutbesinin bu desteğe en güzel örnek olduğunu söyledi.

Sırbistan'da 15 Temmuz şehitlerinin birçok etkinlikle anıldığına dikkati çeken Bilgiç, Belgrad'da açılan '15 Temmuz: Bir Milletin Kahramanlık Hikayesi' temalı serginin açılışına Sırbistan Meclis Başkanı Maja Gojkovic'in de katılmasının Sırbistan'ın Türk demokrasisine verdiği desteğin en somut göstergesi olduğunu belirtti.

Bilgiç, Yeni Pazar şehrinde geniş katılımlı bir anma töreninin düzenlendiğini ve '15 Temmuz Demokrasi Parkı'nın açılışının yapıldığını da kaydetti.

Büyükelçi Bilgiç ayrıca Sırbistan'da FETÖ iltisaklı bazı eğitim ve ticari kuruluşların bulunduğuna ve ülkede yuvalanmalarının engellenmesi gerektiğine vurgu yaparak, bu terör örgütünün Türkiye'ye olduğu kadar Sırbistan'a da büyük zarar verebileceğinin altını çizdi.

Bilgiç, Sırp makamlarının FETÖ'nün tehlikeleri hakkında her fırsatta bilgilendirildiğini söyledi.

Kaynak: AA