Silivri'de Devam Eden Darbe Girişimi Davaları

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş: 'FETÖ ile ilişkileri bu kadar açıkken halen Almanya'nın, Amerika'nın özellikle Türkiye'den kaçanları iadesini istediğimizde bize 'Şu anda yeterli delil yok.' demesi de başka bir tiyatrodur' Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: 'Onlar hiçbir zaman yaptıkları ihanetin, hainliğin üstünü örtemeyecekler'

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, 'FETÖ ile ilişkileri bu kadar açıkken halen Almanya'nın, Amerika'nın özellikle Türkiye'den kaçanları iadesini istediğimizde bize 'Şu anda yeterli delil yok.' demesi de başka bir tiyatrodur.' dedi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki salonda görülen darbe girişimi davalarını izleyen Ecertaş, öğle arasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti olarak İstanbul ve Ankara başta olmak üzere illerde devam eden FETÖ davalarına katılarak, şehit aileleri ve gazilere destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Duruşmada sanıklar tarafından bir tiyatro oyunu oynandığını anlatan Ecertaş, Samandıra gişelerinde açılan ateş sonucu 8 kişinin yaralandığını, kamera kayıtları bulunduğunu ancak sanıkların inkar ettiğini kaydetti.

Ecertaş, 'Ama öyle bir savunma yapıyorlar ki, sanki o anlar hiç yaşanmamış gibi, sanki başkaları yapmış o anları. Deliller ortada olduğu için inşallah er ya da geç o hazin sondan kaçamayacaklar. Türk adaleti onlara gereken cezayı verecektir. Kamera görüntüleri ortadayken FETÖ ile ilişkileri bu kadar açıkken halen Almanya'nın, Amerika'nın özellikle Türkiye'den kaçanları iadesini istediğimizde bize 'Şu anda yeterli delil yok.' demesi de başka bir tiyatrodur. İşte bütün dünya bu noktada Türkiye'deki bu tiyatroya sahne oluyor.' diye konuştu.

Dünyanın 15 Temmuz'da Türk halkının direnişini ve mücadelesini gördüğünü vurgulayan Ecertaş, 'İnşallah bu sene de görecekler Türk halkının 15 Temmuz'daki ilgisini. Unutturmayacağız, unutursak kalbimiz kurusun diyoruz.' dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sanıkların Türk adaletinin ve yargısının verdiği hakkı istismar ettiğini dile getirerek, '15 Temmuz'da işgal girişimi gerçekleşmiş olsaydı, öyle zannediyorum ki bu hakkı onlar bize vermeyeceklerdi, belki bu günleri görmeyecektik.' ifadelerini kullandı.

Türk adaletinin adil bir karar vereceğini belirten Çağırıcı, 'Ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir zaman yaptıkları ihanetin, hainliğin üstünü örtemeyecekler. O hainleri bir kez daha lanetliyoruz. Buradaki senaryo aynı şekilde, yine tek elden hazırlanmış.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA