Türk Doktorlardan Sudanlı Ebe Adaylarına Eğitim

TİKA destekli proje kapsamında, 5 Türk doktor tarafından 50 ebe adayına doğum sırasında anne ve bebek ölümlerinin azaltılması ve doğum öncesi bakım eğitimi verilecek.

Türkiye'den anne ve çocuk sağlığı alanında uzman 5 doktorun, 50 ebe adayına eğitim vermek üzere Sudan'a geldiği bildirildi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'nın haberine göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Sudan Koordinatörü Celalettin Güngenci ile Sudan Sağlık Bilimleri Akademisi Direktörü İsmail Beşara, iki ülke arasında varılan anlaşma gereği 5 Türk doktorun Sudanlı 50 ebe adayını yetiştirmek üzere ülkeye geldiğini belirtti.

TİKA'nın desteklediği proje kapsamında, Sudan'da ebelik branşından 50 öğrenciye, 'doğum sırasında anne ve bebek ölümlerinin azaltılması ve doğum öncesi bakım eğitimi' verilmesi hedefleniyor.

Ummu Derman kentindeki kursun süresi ve diğer detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) verilerine göre, Sudan'da yılda yaklaşık 4 bin 600 kadın, hamilelik sırasında, doğum yaparken ya da hemen sonrasında hayatını kaybediyor. Ülkede ortalama her bin doğumdan 34'ü ölümle sonuçlanıyor.
Kaynak: AA