İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı Sona Erdi

İİT Polis Merkezi'nin İstanbul'da faaliyete geçmesine tüm üyeler destek verdi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı'nda kabul edilen bir kararda, İİT Polis Merkezi'nin İstanbul'da faaliyete geçmesine tüm üyelerin ilkesel ve kolektif destek verdiği vurgulandı.

Fildişi Sahili'nin Abidjan kentinde dün başlayan İİT Dışişleri Bakanları Konseyi 44. Toplantısı sona erdi.

Bir sonraki olağan Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nın, Bangladeş'in başkenti Dakka'da yapılması toplantı raporunda kayda geçti.

Toplantının kapanış oturumunda, yaklaşık 55 siyasi karar alındı.

Üye ülke temsilcileri, siyasi kararların yanı sıra insani yardım, Filistin ve Kudüs, idari ve mali işler, ekonomik iş birliği, Müslüman azınlıklar, insan hakları gibi ana başlıklar altında onlarca karara imza attı.

Toplantının kapanış oturumunda kabul edilen bir kararla İİT Polis Merkezi'nin İstanbul'da faaliyete geçmesi yolunda tüm üyelerin ilkesel ve kolektif desteği vurgulandı. Kararda, İİT Polis Merkezi'nin tüzüğünün hazırlanmasında kaydedilen önemli ilerlemeden ve Türkiye'de yapılan iki hazırlık toplantısının sonuçlarından duyulan memnuniyet dile getirildi.

Merkezin taslak tüzüğüne ilişkin belirli konuların son kez düzenlenecek bir uzmanlar toplantısında kesinleştirilmesi ve mayıs ayında Dakka'da yapılacak bir sonraki olağan Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda kabul edileceği karar altına alındı.

Kaynak: AA