Mısır Ve Fransa'dan Ortak Deniz Tatbikatı

Mısır, Fransa ile Akdeniz ve Kızıldeniz'de ortak deniz tatbikatı başlattı.

Mısır, Fransa ile Akdeniz ve Kızıldeniz'de ortak deniz tatbikatına başladıklarını duyurdu.

Mısır Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rifai tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Mısır ve Fransa deniz kuvvetleri, iki ülke arasındaki ortak ilişkiler, stratejik ve askeri iş birliği çerçevesinde 2017 Kleopatra ortak deniz tatbikatı düzenliyor.' denildi.

İki ordunun ortak hücum ve savunma teknikleri, bunların yönetimi, şüpheli gemileri kontrol, hava savunma silahları kullanılarak deniz birliklerinin güvenliğinin sağlanması ve deniz personeli ile ekipmanlarının sahile inişi gibi tatbikatları icra edeceği aktarıldı.

Açıklamada, Fransız yapımı iki Mistral tipi helikopter gemisi, iki ülkenin fırkateynleri, keşif ve anti-denizaltı savaş gemileriyle Mısır'a ait F-16 savaş uçaklarının katıldığı birkaç gün sürecek tatbikatın, iki ülkenin ilişkilerini ve iş birliğini güçlendirme, karşılıklı tecrübe paylaşımı kapsamında yapıldığı kaydedildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yönetime geldiği Haziran 2014'ten bu yana Fransa, ABD ve Rusya'nın yanı sıra Mısır'ın silah satın aldığı önemli ülkeler arasına girmişti.

Kaynak: AA