İlim Yayma Cemiyetinden Akıl Ve Zeka Oyunları Eğitimi

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, yaygın eğitim çalışmalarına akıl ve zeka oyunları eğitimi ile devam ettiklerini bildirdi.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, 15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği işbirliğiyle İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdunda akıl ve zeka oyunları eğitimi düzenleneceğini belirtti.

Eğitimde katılımcılara mangalanın da aralarında yer aldığı geleneksel 30 Türk zeka oyununun öğretileceğini ve başarı gösterenlere öğretici sertifikası verileceğini ifade eden Köse, şunları kaydetti:

'Bir toplumda insanlarda en çok beğenilen ve örnek alınan niteliklerden olan uyanık olmak, öngörü sahibi olma, esneklik, direnme, sağgörü ve bellek gelişimini destekleyen geleneksel Türk akıl ve zeka oyunlarının öğretileceği bu eğitim çalışması Kastamonu'da önemli bir fırsat. Kursiyerleri eğitimin sonunda almaya hak kazanacakları öğretici sertifikasıyla da halk eğitim merkezlerinden kurs açabilme imkanına kavuşabilecek.'

Kaynak: AA