Gürselpaşa'da Kanalizasyon Sorunu Sona Eriyor

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), TD8 Drenaj Kanalı Projesi’nin devamı niteliğindeki çalışmaları Gürselpaşa Mahallesi’nde gerçekleştiriyor.

Gürselpaşa'da Kanalizasyon Sorunu Sona Eriyor
ASKİ’den yapılan açıklamaya göre, 2 bin mm’lik beton borular döşenen yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki hat, bağlantı noktalarının da yapılıp bin 600 mm’lik boruların döşenmesiyle birlikte Gürselpaşa Mahallesi’nden Kanal Kıyıboyu güzergahına kadar gelecek. ASKİ ekipleri, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının birbirinden ayrılmasını sağlayarak mahallede su taşkınları ve kanalizasyon sorununa son verecek. Mahallenin tüm atıkları yeni kolektör hattı ile Batı Atıksu Arıtma Tesisleri’ne ulaştırılacak.

ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, geçen sene tamamlanan TD8 Drenaj Kanalı Kenarı Kanalizasyon Kolektörü projesinin yaklaşık 20 mahallenin kanalizasyon ve altyapı sorununa son verdiğini hatırlatarak Gürselpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen çalışma ile vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Oprukçu, "Önceden pis kanal olarak adlandırılan TD8 Drenaj Kanalı, ekiplerimizin titizlikle gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde iyi hale geldi ve çok geniş bir alanın tüm problemlerini ortadan kaldırıldı. Gürselpaşa Mahallesi’ndeki sorunlara da kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Bu kapsamda TD8 hattına bağlantılar yaparak Kanal Kıyıboyu güzergahını da bu hatta dahil edip hattı uzatıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızın kanalizasyon bağlantıları nedeniyle yaşadığı sorunlar bir daha yaşanmayacak.”
Kaynak: İHA