Deveci Armudu İçin Düğmeye Basıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Deveci armudu, Gürsu'ya has, aromasıyla gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından büyük talep gören bir ürün. Aracı kişi ve kurumlar nedeniyle bir türlü hak ettiği değeri bulamayan bu ürün, 'tarladan sofraya mantığıyla' bundan sonra üreticisine kazandıracak'

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle Gürsu ilçesinde yetiştirilen 'deveci armudu' için inşa edilecek depolama ve paketleme merkezi sayesinde bu meyvenin gerçek fiyatına ulaşması için düğmeye bastı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez ile ilçede faaliyet gösteren kooperatiflerin başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi makamında ziyaret etti.

Altepe, burada yaptığı konuşmada, deveci armuduna yönelik yapılan yatırımları ele aldı.

Deveci armudu için inşa edilecek depolama ve paketleme merkezinin inşası için ihale aşamasına geldiklerini belirten Altepe, 'Geçen yıl incir, ayva ve biber için pilot uygulamada bulunduk ve istediğimiz sonuçları aldık. Bu yıl daha sistemli hareket ederek, başta deveci armudu olmak üzere Bursa ürünlerinin gerçek fiyatlarıyla yurt içi ve yurt dışı pazarlarda yer almasını sağlayacağız.' dedi.

Depolama ve paketleme tesisinin tamamlanmasıyla başta deveci armudu olmak üzere ova ürünlerinin ihracatında ciddi anlamda artışlar yaşanacağını ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

'Deveci armudu, Gürsu'ya has, aromasıyla gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından büyük talep gören bir ürün. Aracı kişi ve kurumlar nedeniyle bir türlü hak ettiği değeri bulamayan bu ürün, 'tarladan sofraya mantığıyla' bundan sonra üreticisine kazandıracak. Alınacak tedbirlerle bu yılki ihracat, geçen yılın üzerine çıkacak. Depolama ve paketleme merkezi, etap etap yapılacak. Hedef, üreticinin öncelikle depolama ihtiyacını karşılamak. Asıl hedef de depolanan ürünlerinin paketlenmesi ve uygun zincirle tüketiciye, özellikle de yurt dışına ulaştırılması. Bu şekilde ürünün değerinin artacağını umuyoruz. Deveci armudu ile diğer tarım ürünlerinin gerçek fiyatlarını bulması yönünde çaba sarf edeceğiz. Amacımız, Bursa ürünlerini en iyi fiyatlardan dünya pazarlarına ulaştırmak.'

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Dönmez de yaş sebze ve meyve üreticisine, tarım ve hayvancılığa sağladığı destekler nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti.
Kaynak: AA