Saruhanlı'da Normal Doğumlarda Artış Yaşandı

Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan, son zamanlarda yapılan bilinçlendirme çalışmalarıyla birlikte normal doğum oranlarında artış yaşandığını söyledi.

Saruhanlı'da Normal Doğumlarda Artış Yaşandı
Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan, Ozan ve Nehir Esen çiftinin normal doğumla dünyaya gelen kız bebeklerini ve aileyi hastanede ziyaret etti. Hastanelerinde normal doğum yöntemiyle gerçekleşen doğumun anlamlı olduğunu belirten Çağlayan, normal doğumlarda artış yaşandığını kaydetti.

Türkiye’nin sezaryenle doğum oranları arasında en yüksek ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Çağlayan, "Sağlık Bakanlığı bu oranların önüne geçmek, normal doğumu teşvik etmek ve yararlarını anlatmak amacıyla birtakım adımlar atmaktadır. Bizler de Saruhanlı Devlet Hastanesi olarak sezaryen oranlarının düşürülmesine katkıda bulunmak için mücadelemize devam ediyoruz. Bu sene verilere baktığımızda hastanemizde normal yöntemle doğumların artarak devam ettiğini görmekteyiz. Bu oranın elde edilmesinde en büyük başarının, normal doğumu destekleyen yaklaşımlarda bulunan ve bunu ekip çalışmasına yansıtan hastane hekimlerinin özellikle Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Harun Şimşek ve ebelerinin olduğunun farkındayız. Hepsine özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı anneler ve bebekler için daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Sağlık durumu elveren tüm anneleri normal yöntemle doğum yapmaya çağırıyorum. Hastanemizin doğum salonu yenilendi ve modern bir görünüme kavuştu. Hastanemiz de normal yöntemle doğum konusunda yeterli donanıma sahip" dedi.

Kaynak: İHA