Denizli'de FETÖ'nün 'Abla Yapılanması' Davası Başladı

Örgütün abla yapılanmasında oldukları iddia edilen 9'u tutuklu 22 sanık hakim karşısına çıktı.

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, örgütün 'abla yapılanmasında' olduğu iddia edilen çoğu öğretmen, 9'u tutuklu 22 sanığın yargılanmasına başlandı.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülmeye başlanan duruşmaya, sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşma, sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalarının alınmasıyla devam etti.

Çoğunluğunu kapatılan dersane ve okullarda öğretmenlik yapanların oluşturduğu sanıkların yargılandığı davada, tutuksuz sanıklar B.K ile S.E'nin Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunmaları alındı.

Tutuklu sanık Emine Çelik savunmasında, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ve suçlamaların tamamını reddettiğini ileri sürdü.

Üniversiteyi 1997'de bitirdikten sonra akademisyen olmak istediğini ancak başörtüsü sebebiyle olamadığını öne süren Çelik, ByLock kullandığı iddiasıyla ilgili ise 'Teknoloji özürlüyüm. Okullarda akıllı tahta kullanımında bile sıkıntılar yaşıyordum. Öğrencilerime sosyal medya ile meşgul olmaları yerine kitap okumalarını tavsiye ediyordum. Öğrencilerime aileleri ile görüşmelerini sağlamak için telefonumu verirdim. Okulda kamera sistemi olduğundan kaybolma endişesi taşımadan telefonumu masamın üzerinde bırakırdım.' dedi.

Savcının 'Hep örgüte ait olan, kapanan dershane ve okullarda çalışmanız tesadüf mü?' sorusuna Çelik, 'Tesadüf değildi. Ben 28 Şubat mağduruyum. Diğer dershaneler iyi ve düzenli ücret ödemiyorlardı, çalışma ortamları iyi değildi. Başörtüsü sorunu yüzünden kamu kurumunda çalışamadım. Bu sorun çözülseydi kamuda çalışırdım.' diye cevap verdi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün kadın yapılanması içerisinde aktif rol aldıkları öne sürülen sanıklar hakkında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA