Bozüyük Belediye Başkanı Bakıcı'nın Dünya Çevre Günü Mesajı

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Bozüyük Belediye Başkanı Bakıcı'nın Dünya Çevre Günü Mesajı
Mesajında insanlarda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Çevre Günü’nün önemine değinen Başkan Bakıcı, “İçerisinde yaşadığımız doğa, özellikle son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar görmüştür. Buna bağlı olarak da tüm dünya küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum olmadıktan sonra ekonomik zenginliğin hiçbir önemi yoktur. Dünyadaki hiçbir zenginlik, bir nefes sıhhatten daha değerli değildir” ifadelerini kullandı.

Başkan Bakıcı mesajında şunları kaydetti:

"Ülkemizin yer şekilleri, dağları, akarsuları ile ormanın bozkıra, bozkırın denize yakınlığıyla olağanüstü, yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen bir çevre çeşitliliğine sahip. Üzerinde yaşadığımız topraklar gelecek nesillere devredeceğimiz bir emanettir. Bu emaneti kirlenmeden korumak ve gelecek kuşaklara aldığımızdan daha iyi bir şekilde devretmek hepimizin en başta gelen görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin ‘Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek, temiz bir çevre ve mutlu günler diliyorum.”
Kaynak: İHA