Meydan Aşevi 'Alan El' İle 'Veren Eli' Buluşturuyor

Meydan Aşevi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nazif Kocaçoban, aşevi olarak hayırseverlerden gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Dernek Başkanı Kocaçoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meydan Aşevi olarak, Kütahyalı vatandaşların desteğiyle ihtiyaç sahibi yoksullara ve mültecilere gıda yardımı yapmayı sürdürdüklerini söyledi.

Aşevi olarak 'veren el' ile 'alan el'i buluşturduklarını dile getiren Kocaçoban, şöyle konuştu:

'Bu yıl itibariyle ramazan ayı öncesi bin 300 kişiye yemek, bin 200 kişiye de ekmek yardımı yapıyorduk. Fakat Ramazan ayı sebebiyle kapasiteyi yükselterek, bin 500 kişiye yemek, bin 500 kişiye de ekmek yardımında bulunuyoruz. Bu giderlerin tamamını Kütahyalı hayırsever vatandaşlarımız karşılıyor. Yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Biz sadece verenler ile alanlar arasında bir köprü oluşturuyoruz.'

Aşevi geleneğini sürdürmeye çalıştıklarını da belirten Kocaçoban, 'Çalışmalar ecdadımızdan bize miras bir kültür. Aşevi çok farklı bir olay. Bunu Peygamber Efendimiz (SAV) suffe döneminde başlatmış. Ama Türk toplulukları devlet olduktan sonra, aşevi kavramını kurumsallaştırmıştır. Özellikle Büyük Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde tamamen kurumsallaşan imarethaneler ve vakıflar şeklinde günümüze kadar devam etmiştir. Biz Peygamber ve ata geleneğimizi devam ettirmeye gayret ediyoruz.' dedi.

Meydan Aşevinin 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle vakıf statüsü kazandığını da aktaran Kocaçoban, ihtiyaç sahiplerinin bildirilmesi konusunda kamuoyundan beklentilerinin olduğunu, bu konuda belediye, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve diğer yardım amaçlı kurulmuş derneklerle birlikte çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA