Avustralya'da Uluslararası Öğrencilere İftar

Victoria İslam Konseyi, her akşam Melbourne'de okuyan üniversite öğrencilerine iftar sofrası kuruyor.

MELBOURNE – Avustralya’nın Melbourne kentindeki Victoria İslam Konseyi (ICV), şehirdeki üniversitelerde okuyan uluslararası öğrencilere her akşam iftar veriyor.

ICV’nin Melbourne’deki merkezinde gelenekselleştirdiği iftarlara, dünyanın çeşitli ülkelerden gelip buradaki üniversitelerde ve dil okullarında eğitim alan öğrenciler katılıyor.

Yaklaşık 250-300 kız ve erkek öğrencinin katıldığı iftarlar, konsey salonuna kurulan yer sofralarında gerçekleştiriliyor.

ICV adına iftar organizasyonunu üslenen Mensur Cosiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, verdikleri iftarlarda her yıl yaklaşık on bin kişilik yemek dağıtıldığını söyledi. Toplu iftar yapmanın çok büyük sevap olduğunu hatırlatan Mensur, ‘‘Burada farklı ülkelerden, Somali, Eritre, Bosna'dan gelenlerle kardeşliğimizi geliştiriyoruz. Bir araya gelmek çok iyi, birbirimizden bir şeyler öğreniyoruz.’’ dedi.

Queensland Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğrencisi Hintli Abdulsabur Muhammed de ICV iftarlarının uluslararası öğrenciler için önemine işaret etti. Muhammed, ‘‘Özellikle benim gibi uluslararası öğrencilerin iftar açması için çok güzel bir yer, biraz para tasarruf edebiliyorum. Etrafımıza baktığımızda çok güzel bir katılım olduğunu görebiliyoruz.’’ diye konuştu.

Avustralya’da yaklaşık 645 bin uluslararası öğrenci bulunuyor. Bunlar arasında Endonezya, Malezya ve Hindistan başta olmak üzere Asya-Pasifik ülkelerinden gelen çok sayıda Müslüman öğrenci bulunuyor.
Kaynak: AA