Kardeş Belediyeler İftar Sofrasında Buluştu

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi ile kardeş belediye olan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Adilcevaz’da iftar programı düzenledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının kortej yürüyüşü ile başlayan program, Adilcevaz Belediye meydanında devam etti. Burada mehter takımın gösterilerinin ardından konuşmalar yapıldı. Ezanının okunması ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişi aynı anda iftarını açtı.

Kardeş Belediyeler İftar Sofrasında Buluştu
İftar programının açılış konuşmasını yapan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kardeşlik ve gönül sofrasında bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Kardeş belediyemiz olan Trabzon Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla sizlere iftar yemeği hazırladık. Bu vesileyle Trabzon Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı kardeşlik ve gönül sofrasında bir aradayız. Burada Ramazanın bereketini hep birlikte paylaşıyoruz. Adilcevaz Süphan Dağı ile Van Gölü arasına yerleşmiş yeşilliği bol, her türlü ürünün yetiştiği cevizler diyarı güzel bir memlekettir. Ama buranın en meşhuru, devletini, vatanını ve milletini seven manevi değeri yüksek insanlarıdır. Trabzon ile her zaman dayanışma içerisindeyiz, temaslarımız artarak devam edecek. Cenab-ı Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır ise, kardeşliği pekiştirmek için burada olduklarını belirterek, "Mübarek Ramazan ayı münasebetiyle Adilcevazlı kardeşlerimiz ile bir arada olmak için geldik. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle kardeşliğimizi pekiştirmek için buradayız. Biz bu topraklara bin yıl önce geldik ve farklı yerlere dağıldık. Kardeş belediyemiz olan Adilcevaz Belediyesi ile birlikte iki yıldır bu etkinlikleri düzenliyoruz. Biz iki yıldır kardeş değiliz, bin yıldır kardeşiz. Bu kardeşliğimizi kıyamete kadar inşallah devam ettireceğiz. Bitlis manevi erenlerin şehridir. Bitlis çok kıymetli insanlar yetiştiren bir şehrimizdir. Aslında bizim kardeşliğimiz yeni değil. Dedelerimiz Malazgirt’te omuz omuza birlikte savaşarak bu güzel yerleri bizler için vatan haline getirdi. Bizler de bugün onların evlatları olarak yaşadığımız şehirler ayrı olsa da arada bir araya gelerek buluşuyoruz” dedi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ise, kardeşliğin önemine değinerek, “Bugün burada bir kardeşlik organizasyonu yaşanıyor. Tabi ki Müslümanlar kardeştir, müminler kardeştir. Cenab-ı Allah’ın bizlere rehber olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz, bu kardeşliğimizi bizlere ifade etti.

Dolayısıyla rabbimizin dediği gibi ‘bütün Müslümanlar ve müminler kardeştir.’ Bu kardeşliğin farklı bir boyutunu burada hep birlikte yaşıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi burada bize kardeşliğini ve abiliğini gösteriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Adilcevaz’dan ve Bitlis’ten Trabzonlulara ve Sayın Belediye Başkanımıza buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Kardeşlik bu zamanlarda en çok muhtaç olduğumuz bir kavram oldu. Bütün dünyada Müslümanlar perişan ve büyük bir saldırı altında. Müslümanların maddi ve manevi bütün kıymetli değerleri yağmalanıyor. Kardeşliğimizi en çok hatırlamamız ve en çok dua etmemiz gereken bir dönemi yaşıyoruz” dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programına Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Belediye Başkanı Necati Gürsoy, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Savaş Dalgıç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA