Gömükan Barajı 70 Bin Dönüm Araziyi Sulayacak

Adıyaman'da, Gömükan Barajıyla 70 bin dönüm arazi suyla buluşacak.

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, 2016 yılının kasım ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımı ile temeli atılan Gömükan Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Adıyaman'ın birinci sınıf tarım arazilerini suyla buluşturarak, kentin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacak olan Gömükan Barajında devam eden çalışmalarla ilgili Vali Erin, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Gömükan Barajının milli ekonomiye ciddi katkı sağlamasının yanı sıra aş ve iş kapısı olacağını belirten Vali Erin, 'Gömükan Barajıyla birlikte 70 bin dönüm arazi suyun bereketine kavuşmuş olacaktır. 2019 sonu itibariyle tamamlanması öngörülen baraj inşaatında çalışmalar seri bir şekilde devam etmektedir. Bu önemli proje tamamlandığında bu topraklara bereket gelecek, ilimizin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacaktır.' dedi.

Erin ayrıca, Gömükan, Çetintepe, Koçali Barajı ve devam eden diğer sulama projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte Adıyaman'da ürün deseni sayısının artacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA