Gazeteciler, İnci Kefalinin Kutsal Yolculuğunu İzledi

Van'da görev yapan gazeteciler, Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde tatlı sulara göç eden inci kefalinin yolculuğu izledi.

Van Gölü'nde yaşayan ve 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında avlanması yasak olan inci kefalinin kutsal yolculuğu, kentteki gazeteciler tarafından görüntülendi.

Erciş ilçesindeki balık bendinde göçü izleyen gazeteciler, 'Van Balığını koruyalım, güzelliğini paylaşalım' sloganıyla inci kefaline sahip çıkılmasını istedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, kutsal yolculuğu izlemek için balık bendini ziyaret ettiklerini söyledi.

İnsanların dikkatini göçe çekmek istediklerini söyleyen Takva, şunları kaydetti:

'Bugün dünyada eşi benzeri olamayan bir doğa olayına tanıklık ediyoruz. Aşağı yukarı mayısın sonuna doğru başlayarak ve haziran ayının 20'sine kadar Van balığımızın göçünü izleme olanağımız var. Dünyada eşi benzeri olmayan bu doğa olayına bütün insanlığın dikkatini çekmek istiyoruz. Van Denizinden tatlı sulara göç eden balıkların mükemmel bir görüntüsü var.'

Takva, tüm insanların kutsal göçe saygı duyması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

'Van balığının avlanma yasağının olduğu dönemde bu kutsal yolculuğa saygı gösterelim. Bu inanılmaz doğa güzelliğine katkı sağlamak üzere bütün halkın bu balığı avlamadan onun kutsal yolculuğuna saygı göstermesini ve üreme dönemini sağlıklı bir şekilde geçirmesi için dikkatli adımlarla hareket edilmeli gerekiyor.'
Kaynak: AA