Tokat'ta Engelliler AB Projesiyle İş Sahibi Olacak

Tokat Sakatlar Derneği tarafından Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla açılan Büro Yönetimi kursuna katılan 30 engelli iş sahibi yapılacak.

Tokat'ta Engelliler AB Projesiyle İş Sahibi Olacak
Türkiye Sakatlar Derneği Tokat Şube Başkanlığı tarafından yazılan AB Projesiyle çalışabilecek durumdaki 30 engelli vatandaşa Büro Yönetimi branşında kurs verilmeye başlandı. Tokat Belediyesi Yeşilırmak Kültür Evi’nde gerçekleştirilen iş garantili kursla ilgili bilgi veren Tokat Sakatlar Derneği Başkanı Ali Aras, Türkiye’de proje bazlı çalışma yürüten ender sayıdaki engelli derneklerinden birisi olduklarını söyleyerek, 120 bin Euro değerindeki son proje ile kursiyerlerin tamamının iş sahibi yapılacağını dile getirdi.

Büro Yönetimi kursunu başarıyla tamamlayan ilk 3 kişinin proje kapsamında direkt olarak işe yerleştirileceğini kalan kursiyerlerin de dernek vasıtasıyla işe yerleştirileceğini belirten Aras,"Sertifikalar sayesinde inanıyorum ki hepsi işe yerleşecek. Yani dışarıda kimse kalmasın istiyoruz. Biliyoruz hem kamu Kurum ve Kuruluşlarında yüzde 3, özel sektörde yüzde 4 gibi engelli çalıştırma zorunluluğu var. Baya da bir ilimizde açık var. Onun için kursa katılan engelli kardeşlerimizin işe girmesi için dernek olarak her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Beyninde olan bir tümör yüzünden kas hareketlerini tam anlamıyla kontrol edemeyen 25 yaşındaki engelli genç Mesut İpek de diğer arkadaşları gibi kurs sonunda güzel bir işe yerleşmenin hayalini kuruyor. Kendilerine bu fırsatı veren Sakatlar Derneği Tokat Şubesine teşekkür eden Mesut İpek, "Bu çok güzel bir proje oldu. İnşallah en güzel, iyi yerlerde çalışmak mümkün olur" dedi.

Projeden faydalanan kursiyerlerden doğuştan yürüme engelli olan 38 yaşındaki Seyhan Bulut da evde oturmak yerine daha faydalı olabileceği bir şeyler yapmak istediğini söyleyerek, "En azından evde sıkıntı çekmektense elimizde bir uğraş olur. Çalışırız yani. Oturduğumuz yerden bir iş; mesela kasiyerlik olur" dedi.

Kaynak: İHA