Kütahya'da 4 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğünce düzenlenen ağaç dikme etkinliğinde, 4 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün ülke genelinde başlattığı 'Ağaç Dikimi ve Bakımı' çalışmaları kapsamında, Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesinde fidan dikimi yapıldığını söyledi.

Fidan dikme çalışmalarına denetimli serbestlik kapsamındaki 40 hükümlünün de katıldığını belirten Bıyık, şunları kaydetti:

'Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz ile Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı ortak çalışmayla denetimli serbestlik kapsamındaki 40 hükümlü ve çalışanlarımız, özel ve kumu okul öğrenci öğretmenlerin katılımıyla 2 hektarlık alana 4 bin sedir ve dağ muşmulasının dikimini gerçekleştirdik. Atalarımızın bize emanet ettiği yeşil bir ülkeyi gelecek kuşaklara aktarmak için ağaçlandırma çalışmalarına katılmayı hem bir yükümlülük hem de bir vatan borcu olarak değerlendiriyoruz. Bu duyarlılık ile 4 bin fidan toprakla buluşturulmuştur.'

Kaynak: AA