Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu

Ünye ilçesinde 3. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu düzenlendi.

Ünye Şeyh Yunus Emre Türbesinde gerçekleştirilen program, ilçe Müftülüğü'nün musiki korosunun sunduğu dinletiyle başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, burada yaptığı konuşmada, Ünye'de Şeyh Yunus Emre Türbesinin bulunduğu mevkinin güzel bir yer olduğunu söyledi.

'Buraya her geldiğimizde Yunus Emre'nin kokusunu, onun hayata verdiği felsefeyi hissediyor ve bunu yaşamaya çalışıyoruz.' diyen Civelek, şöyle konuştu:

'Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak Yunus Emre'nin adına yakışır fiziki ortamının sağlanması için bir takım düzenlemeler yaptık. Buranın yoluydu, bunlar bizim yapmamız gereken, şimdiye kadar yapılması gereken şeyler olarak görüyorum. Bu yıl 3'üncüsünü düzenlediğimiz sempozyum ise uluslararası bir sempozyum. Bu sempozyumla Yunus Emre'nin bir türbesinin Ordu'nun Ünye ilçesinde olduğunu tüm dünyaya duyurmuş olacak, onun felsefesini yaymaya çalışacağız.'

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise türbenin bundan sonraki süreç içerisinde tüm Türkiye'de Yunus'un makamlarından biri olarak kabul edildiğini belirtti.

Çamyar, Yunus Emre'yi anmak ve anlamanın önemli olduğunu vurgulayarak, '7 asırdır Türk ve dünya insanlarına sevgi, kardeşlik ve hoşgörü konularında bir gönül insanı olarak Yunus Emre ile Anadolu öz değerlerini bulmuş, Türk milletinin öz yurdu olmuştur. İnsanları dili, dini mezhebine göre ayırmamış, 'Yaratılanı Yaradandan dolayı sevdim' diyerek bütün insanlığı bir görmüş ve Anadolu'nun mayasını birlik ve beraberlik üzerine yoğurmuştur. Yunus Emre bu toprakların bağrında yattığı sürece, Anadolu'da sevginin dili ilelebet konuşulacak.' ifadelerini kullandı.

Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan da Yunus Emre'nin sevgisinin paylaşılmasını ve sevgi toplumunun inşasını istediklerini anlatarak, dernek olarak bu yönde çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Kaynak: AA