'Okulumda Mutluyum' Projesi

Havza Şehit Faruk Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Okulumda Mutluyum' Projesi ile öğrencilere sorumluluk yüklenerek devamsızlıkların azaltılması hedefleniyor.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında 9. sınıf öğrencilerinin ilgi ve yetenekleri belirlendi.

Oluşturulan ortak ilgi sınıflarında öğrenciler hat, satranç, şiir, müzik, tiyatro alanlarında etkinlikler yapıyor. Öğretmenler de sınıfın ilgi alanına göre ortaya bir ürün çıkartmak amacıyla öğrencilerle ortak faaliyette bulunuluyor.

Öğrencilere, okula devam etmediği takdirde ortaya bir ürünün çıkamayacağı hissettirilerek devamları sağlanıyor.

Okula devamı sağlamak için dersler sabit olarak, salı, çarşamba, perşembe günü ara ders pozisyonunda olan 7. ders saatinde işleniyor. Öğrenciler burada derslerin stresini bir kenara bırakıp sevdikleri bir işle meşgul olduktan sonra tekrar derslerine devam ediyorlar.

Proje sayesinde devamsızlık oranında büyük azalma görüldü. Bir sınıfın ortalama devamsızlığı 8 öğrenci iken projeyle 2 öğrenciye düştü.

Proje, Okulun Müdür Yardımcısı Elçin Tekin koordinasyonunda edebiyat öğretmenleri İbrahim Öztürk, Eda Baltacı ve beden eğitimi öğretmeni Ömer Bal tarafından yürütülüyor.

Kaynak: AA