'Kadının Gücü Burada' Konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mekatronik Kulübü tarafından 'Kadının Gücü Burada' konferansı düzenlendi.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan IAM - İnovasyon ve AR-GE Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Özdenal, inovasyon çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

IAM'in Türkiye'nin ilk inovasyon markalarından biri olduğunu ifade eden Özdenel, IAM'in kadın girişimciliğini destekleyen bir firma olduğunu, kadınlarla birlikte hem Türkiye'de hem yurt dışında teşvik ve yatırım projeleri yapan bir ekip olduklarını söyledi.

Kadınların en başta birbirine destek olması gerektiğini ifade eden Özdenel, 'İnovasyon ve AR-GE Merkezi'ndeki gündemimiz kadınların kendi içinde olan dayanışmalarını nasıl karşı tarafa iyi sunabilmeleri. Kadınların güçlendiği bir ortamda kadın işletmeler çok daha büyüyecek ve gelişecektir. Başarılı olmanın ilk şartı yaptığımız işi sevmektir. Ben İnovasyon ve AR-GE Merkezini 35 lira ile kurdum. Kadının gücüyle neler yapabileceğimizi önce kendimizin bilmesi lazım.' diye konuştu.

Ford Otosan AŞ'de görevli makine mühendisi Nur İpek Karagöz, iş dünyasında kadın olmanın ayrıntılarını anlattı.

Toplumda oluşan 'Mühendislik erkek işi' ön yargısı nedeniyle kadınların mühendislik mesleğinden vazgeçmemeleri konusunda uyarılarda bulunan Karagöz, şunları söyledi:

'Etrafınızda sizden farklı düşünenler olabilir. Siz sadece kendi istekleriniz doğrultusunda ilerleyin. İsteklerinizle başaracağınızı asla unutmayın. Mesleğinizden asla vazgeçmeyin. Sizin kendinizi geliştirmeniz çok önemli. Sizin kendinizi ifade edebilmeniz çok önemli.'

Ford Otosan şirketinin kadının kendi tüketicileri olması yönünde ciddi adımlar attığını aktaran Karagöz, şöyle konuştu:

'Ford Otosan'ın tüm Avrupa'da marka koruma uzmanı olarak beni tercih etmesi, benim yetkinliklerimi göz önüne alması Ford Otosan'ın kadına ne kadar değer verdiğini de gözler önüne serdiğini düşünüyorum. Ben bir kadın olarak bu işi yapmaktan ve sahada olmaktan dolayı çok mutluyum.'

Konferansta, Karakoç Enerji Teknik Müdürü Zuhal Yazıcı, Tezmaksan Makina Sanayi ve Ticaret AŞ Mekatronik Mühendisi Şehriban Can da tecrübelerini paylaştı.

Kaynak: AA