Manisa'da 'Kodlama Atölyesi' Açıldı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında il genelinde yürütülen Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında düzenlenen Kodla(Ma)nisa 2. Festivali'nde öğrenciler yazılım, robotik ve tasarım uygulamalarını sergiledi.

Manisa Büyükşehir Fuar Alanı'nda düzenlenen Kodla(Ma)nisa Festivali'nde öğrenciler, engelliler temalı festivalde, diğer projelerinin yanında engellilerin hayatını kolaylaştıran projelerini de sundular.

Stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi alan Vali Mustafa Hakan Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manisa Valiliğince geçen yıl başlatılan kodla(Ma)nisa 2016-2017 eğitim yılı sonu etkinliği düzenlendiğini söyledi.

Çocukların bir yıl boyunca okullarında, her ilçede proje çerçevesinde açılan Kodla(Ma)nisa atölyelerinde ürettikleri, kodlama ve yazılım projelerini ziyaretçileriyle paylaşacaklarını ifade eden Güvençer, 'Türkiye için örnek olabilecek Manisa Valiliğinin, Manisa vilayetinin gurur duyacağı bir proje. Burada gördüğünüz bütün insanlar haddi zatında birer kahraman. Ama bu projenin asıl kahramanı benden bir önceki valimiz şu anda Rize Valisi olan Erdoğan Bektaş Valimiz. Öncelikle onun kulaklarını çınlatıyor, saygıyla selamlıyorum. Tamamıyla onun başkanlığında, elbette bütün proje ortaklarının da fedakarane çalışmalarıyla çok önemli mesafe almış bir proje.'

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr.Mustafa Özhan Halaç ise Türkiye’deki engellilere yönelik Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Valiliği ile bu platformun merkezini oluşturduklarını belirterek, 'Engelliler açısından bilişim teknolojileri oldukça önemli bir proje. Bugün genç ve öğrenci arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarını gördük. Özellikle engellilerin hayatını kolaylaştırıcı çalışmalar vardı. Engellilerin araçlarını park etmeleriyle ilgili yapılan öğrenci kardeşlerimizin projesi beni çok heyecanlandırdı. Umarım bu projeler hayata geçer, engellilerin hayatını kolaylaştırır. Bu yaşta çocuklarımızın farkındalıklarının gelişmesi bizler açısından oldukça önemli' diye konuştu.

Fuara Vali Güvençer'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kaymakamlar, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA