Kocaeli'deki FETÖ/PDY Davası

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu Şemsettin Gülen'in yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in amcasının oğlu tutuklu Şemsettin Gülen'in, 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2. duruşmaya, tutuklu sanık Gülen ve avukatı Nurcan Özlen katıldı.

Sanık Gülen terör örgütü üyesi olmadığını iddia ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde ikamet ettiği evinde ele geçirilen 'Kakao Talk' yüklü telefon ve sim kart ile terör elebaşına ait ses ve görüntülerin Bursa'da FETÖ'den yargılanan ve öğretmenlikten ihraç edilen oğlu Abdülhamit Gülen'e ait olduğunu savunan Gülen, 'Benim bunlardan bir bilgim yok. Terör örgütü üyesi değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Delilleri karartma ve kaçma şüphem yok. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum.' diye konuştu.

Sanık avukatı Nurcan Özlen ise aynı zamanda tutuklu bulunan müvekkilinin oğlu Abdülhamit Gülen'in avukatlığını yaptığını belirterek, 'Abdülhamit Gülen, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasındaki ifadesinde, babasına ait evde bulunan telefonun kendisine ait olduğunu ve 'Kakao Talk' isimli haberleşme programını kendisinin yüklediğini beyan etmiştir.' şeklinde konuştu.

Müvekkili hakkında dosyada tutuklu kalmasını gerektiren herhangi bir nedenin olmadığını savunan Özlen, 'Müvekkilim hakkında bir ihbar vardır ancak suç isnadı yoktur. GSM şirketinden gelen yazıda, evde bulunan telefon hattının müvekkilimin oğlu Abdülhamit Gülen adına kayıtlı olduğu anlaşılmıştır. Müvekkilimin kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmamaktadır. Müvekkilimin atılı suçtan gerekirse en ağır adli kontrol tedbiri uygulanarak, yaşının da dikkate alınarak tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanık Abdülhamit Gülen'in Bursa'da yakalanmadan önce Kocaeli'de bulunduğunu, sanık Şemsettin Gülen'in de savunmasında kendisinin ev aramasında ele geçen dijital materyallerin oğluna ait olduğu ve bunları evine bıraktığını belirtmesi karşısında, her iki dava dosyası arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle iki dava dosyasının birleştirilmesi için Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesinden muvafakat istenmesini istedi. Savcı, sanık Abdülhamit Gülen'in tanık olarak dinlenilmesini, sanık Şemsettin Gülen'in de üzerine atılı suçun vasfı ve dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, dosyaların birleştirilmesi konusunda Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılmasına, Abdülhamit Gülen'in tanık olarak dinlenilmesine ve sanık Şemsettin Gülen'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA