ASKON Üyeleri İzmir Medya Platformu İle Bir Araya Geldi

Anadolu İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi Başkanı Şerafettin Gücü, 'İş dünyası olarak en büyük beklentimiz, yerli ve milli üretime yönelik farkındalığın oluşmasıdır.' dedi.

İzmir Medya Platformu ile dernek merkezinde bir araya gelen Gücü, yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün kalkınmanın motoru olamayacağını belirtti.

Kalkınma için üretime geçilmesi gerektiğini kaydeden Gücü, 'Bunca yetişmiş insan kaynağı ve teknolojik imkanlara rağmen yerli otomobil üretemiyoruz.' dedi.

Gücü, dernek üyeleriyle aydınlatma sektörüne yatırım yapmaya karar verdiklerini belirterek, 'Üretime yönelik yaptığımız yatırımla Türkiye'nin ilk 10'nu arasına girecek, yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak aydınlatma sektörünün öncü tesislerinden birisini oluşturduk.' ifadelerini kullandı.

Her zaman üretim odaklı ekonomiye inandıklarını kaydeden Gücü, şöyle konuştu:

'Ülkemizin gelecek hedeflerini yakalaması için biz iş adamlarına da çok görevler düşüyor. Biz bu misyona inanan ASKON İşadamları Derneği olarak her alanda yatırım ve istihdam sağlayacak girişimlere önem veriyoruz. Nitekim bu anlayışımızı birçok alanda yaptığımız yatırım ve istihdamla gösteriyoruz. Şimdi yeni bir OSB kurmak için harekete geçtik. Yer arayışımız devam ediyor. İş dünyası olarak en büyük beklentimiz, yerli ve milli üretime yönelik farkındalığın oluşmasıdır.'

Kaynak: AA