Hamalı Harmandalı Yörükleri 5. Yörük Şenliği

Eşme ilçesi Kocabey köyünde düzenlenen Hamalı Harmanladı Yörükleri 5. Yörük Şenliği yapıldı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, şenlikte yaptığı konuşmada, Hama yörüklerinin Suriye'nin Hama şehrinden gelerek Anadoluyu yurt edindiklerini belirtti. Anadolu'nun her bölgesinde Yörük kültürünün izlerine rastlandığını belirten Vali Okur, birlik beraberlik vurgusunda bulundu.

Türkiye'nin her alanda güçlendiğini ifade eden Okur, 'Ülke olarak, millet olarak geleceğe, daha güçlü bir Türkiye’ye emin ve sağlam adımlarla yürümekteyiz. Bu yürüyüşümüzde bizlerin güvenliğini sağlayan polis ve askerlerimize de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayakta durdukça, dünyadaki bütün mazlum milletlere bir umut olmakta, bu mazlum milletler bizim daha güçlü yürüyüşümüze devam etmemizi ve dünyanın en büyük güçleri arasında yer almamızı dört gözle beklemektedir.' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Okur, Yörük çadırlarını gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Şenliğe AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkan Vekili Uludağ, Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, Eşme Kaymakamı Ozan Gazel ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA