Mezunlar, 140'Incı Kuruluş Yıldönümünde Buluştu

Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 140’ıncı kuruluş yıl dönümünde mezunlar, gerçekleştirilen geleneksel pilav gününde bir araya geldi.

Okulun kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından oluşturulan kortej, okula kadar yürüdü.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkinlikte yaptığı konuşmada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Mezunların okullarından kopmamasının ve geleneksel olarak gerçekleşen buluşmaların, çok güzel etkinlikler olduğunu belirten Özcan, 'Bir okulun niteliği, oradan mezun olanların daha sonra birbiriyle olan aidiyet duygusuyla paralellik arz ediyor. Aynı zamanda mezun olanların da daha sonra iş hayatında, meslek hayatında da kendini gösteriyor. Biz bu okulda bunu görüyoruz' dedi.

Özcan, meslek liseleri konusunda son dönemde ciddi adımlar atıldığını dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

'Şu anda tematik meslek liseleri açılmaya başlandı. Artık meslek lisesinden mezun olanlar teknisyen unvanıyla hayata atılacaklar. Bu öğrencilerimize okullarımızı iyi tanıtıp iyi anlatıp onların önünün açılması gerektiğini düşünüyorum. Birçok sektörün nitelikli iş gücüne ve ara elemana ihtiyacı var. Onun için öğrencilerin bu okullarda çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitilmeleri ve meslek edinmeleri gerekiyor. Meslek eğitimlerini verirken sektörle işbirliği yaparak sahada işi öğrenmeleri gerekli. Bu konuda ilgili kurumlarla protokollerde yapıldı. Meslek lisesi memleket meselesi. Kalkınmamız ve ekonomik olarak ileriye gitmemiz için meslek liselerinin önünün açılması gerektiğini düşünüyorum'

Okul Müdürü Tolga Ünal ise 9 meslek alanında eğitim verdiklerini belirterek, reel sektörün talep ettiği elemanları yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği etkinlikte, katılımcılara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Etkinliğe, Edirne Belediye Başkanı Vekili Çiğdem Gegeoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA