'2. Uluslararası Balkan Tarım Kongresi' Sona Erdi

Tekirdağ'da gerçekleştirilen '2. Uluslararası Balkan Tarım Kongresi' sona erdi.

Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Fadul Önemli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin ikincisini başarı ile düzenlediklerini söyledi.

Kongreye 41 ülkeden bin 600 yazarın başvurduğunu belirten Önemli, şunları kaydetti:

'17 ülkeden 500 katılımcı ile kongreyi gerçekleştirdik. Kongreler bölgesel ya da uluslararası olabilir. Balkan ülkeleri ile tarımda birlikteliği arttırıcı çalışmalar yapmamız gerekir. Bu kongreyle daha önce atılmış adımları daha ileriye götürdük. Bu kongrenin en önemli özelliklerinden biri de 100 farklı enstitünün de katılmış olması. Kongre sonucunda işbirliğinin artması, en azından bölge sorunlarına yönelik bir dergi çıkartılması gibi bazı adımlar attık. Bu sayede bölge sorunlarına daha çabuk çözümler bulunacak.'

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Seviye Yaver ise 8 aylık bir çalışma sonucunda düzenlenen kongrenin tamamlandığını ifade etti.

Kongrede, bilimsel çalışmaların yanı sıra tarımsal ürünlerde bölgesel ticareti artırma, üreticilerin ve bölgede yaşayanların gelirlerini yükseltme gibi konular görüşüldü.

Kongreye katılan araştırmacı ve uzmanlara katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA