Aydınlatma Sektöründe 2022 Hedefi

İstanbulLight Marka Direktörü Engin Er: 'LED pazarında yapılan son araştırmalara göre, 2022 yılına kadar Türkiye'de her segmentte yüzde 25,5'lik bir büyüme bekliyoruz' 'Türkiye'de geçen yıl LED ürün gelirleri 19 milyon dolarlık bir paya sahipken bu rakamın 2022 yılında 102 milyon dolar ulaşacağı öngörülüyor'.

İstanbulLight Marka Direktörü Engin Er, birçok alanda kullanılan LED ürünlerin yakalayacağı ivmeye dikkati çekerek, 'LED pazarında yapılan son araştırmalara göre, 2022 yılına kadar Türkiye'de her segmentte yüzde 25,5'lik bir büyüme bekliyoruz.' ifadelerini kullandı.

İstanbulLight'tan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Er, dünya çapında enerjinin verimli kullanılmasının, aydınlatma sektöründe LED teknolojisine ivme kazandırdığını ve yaşanan bu değişimin, Türkiye aydınlatma pazarının geleceğini de etkileyeceğini vurguladı.

Er, devlet desteğinin LED altyapısına dönüşümü hızlandırdığını belirterek, 'Özellikle sokak aydınlatma cephesinde 15 milyon bireysel sokak armatürü ile büyük bir dönüşüm var. Bu sayede ülke düzeyinde enerji tüketiminde yüzde 80 tasarruf sağlanıyor. Ülkemiz için gelecekte LED talebini artıracak daha fazla projenin bizi beklediğini biliyoruz. LED pazarında yapılan son araştırmalara göre, 2022 yılına kadar Türkiye'de her segmentte büyüme öngörüyoruz. Gelecek 5 yılda Türkiye pazarında yüzde 25,5'lik bir büyüme bekliyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

- LED gelirinde 5 kat artış beklentisi

LED aydınlatmanın, modern ofislerin, mağazaların, spor salonlarının, restoranların ve otellerin iç mekan uygulamalarında ön plana çıkmakla birlikte yeni trendler de sunduğuna değinen Er, şunları kaydetti:

“Son yıllarda Türkiye'de iç mekan uygulamasında LED aydınlatma talebi yoğun olsa da hem iç hem de dış pazarlara yönelik devlet desteği sayesinde dış mekan aydınlatma uygulamasının 2022'ye kadar iç mekan uygulamasındaki talebi aşmasını bekliyoruz. Türkiye'de geçen yıl LED ürün gelirleri 19 milyon dolarlık bir paya sahipken bu rakamın 2022 yılında 102 milyon dolar ulaşacağı öngörülüyor. Bu öngörüler ışığında İstanbulLight olarak LED'deki en son teknolojileri ve yenilikçi ürünleri fuarımıza taşıyoruz. Aydınlatma sektöründe en son geliştirilen inovatif ürünleri inovasyon alanında; sektöre ilişkin fütüristik yaklaşımları da trend alanında hedef pazarlarla buluşturacağız.'

Bu yıl kapsamına aydınlatma ve LED teknolojilerinin yanı sıra dekoratif aydınlatma, bina otomasyon sistemleriyle aydınlatma tasarımcılığını da dahil ederek sektörün tüm unsurlarını bir araya getirmeyi hedefleyen İstanbulLight fuarı, 21-24 Eylül tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA