Kırım Tatarlarından Dünyaya Mesaj

Kırım Tatar Teşkilatları Platformu’nun gerçekleştirdiği “Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi”, Ankara Anadolu Meydanı’nda düzenlendi. Meydanda Kırım Tatar Tamgası ve İsmail Gaspıralı posterleri asıldı.

Kırım Tatarlarından Dünyaya Mesaj
Kırım Tatar Teşkilatları Plaformu’nun organizasyonu ile Kırım Tatarlarının vatanlarından sürgün edilişini 73. yılında anmak ve "işgal" altındaki Kırım’a ses vermek için Ankara Anadolu Meydanı’nda "Kırım Tatar Sürgünü Matem Mitingi“ düzenlendi.

Alana kurulan platforma Kırım Tatar Tamgası ve İsmail Gaspıralı posterleri ile "Millet, Vatan, Kırım" dövizleri asıldı.

Yurdun çeşitli yerlerinden mitinge gelen Kırım Tatar Dernekleri üyesi vatandaşlar, ellerinde Kırım Tatar bayrakları ile miting alanını doldurdu. Mitingde konuşma yapan Dünya Kırım Tatar Kongresi ve Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubar, Rusya’nın Kırım politikasına tepki göstererek, "Kırım, Rusya’nın işkencesinden azat edilmedikçe bu meydanlarda, bu sokaklarda, her yerde beraber olacağız. Karadeniz’in diğer tarafında şimdi bizi dinliyorlar ve televizyonlardan izliyorlar. Bu sebeple bizim sesimiz, ’Millet, Vatan, Kırım’; yaşasın Kırım Tatar halkı, yaşasın Kırım Tatar Cumhuriyeti, yaşasın Ukrayna devleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.

Kaynak: İHA