Esat Çankaya Evinin Temeli Atıldı

Çankaya’nın her semtine yeni eserler kazandırmayı sürdüren Çankaya Belediyesi Esat bölgesine ikinci yatırımını yaptı. Nisan ayında kent meydanı ve pazar yeri olarak kullanılmak üzere temeli atılan Esat pazar yerinin ardından şimdi de Esat Çankaya Evi’nin temeli Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından atıldı.

Esat Çankaya Evinin Temeli Atıldı
Bölge halkının yoğun katılım gösterdiği temel atma töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çankaya Evleri 21. yüzyılın Halkevleridir. Halkevleri nasıl ki Cumhuriyet döneminde aydınlanmanın merkezi olduysa, şimdi de Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlığı; Atatürk’ün düşünceleri, devrimleri yok edecektir. Onun için bizim yeni reçetelere, yeni modellere ihtiyacımız yok. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye ihtiyacımız var ve bizim Çankaya Evlerimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlanmacı felsefesinin yer alacağı merkezlerdir” dedi.

Taşdelen, Esat Çankaya Evinin Ekim ayında açılacağının da müjdesini verdi.

“Hizmetlerimiz bir bir yükseliyor”

Çankaya Belediyesinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır: Çalışkan olmak” sözünü ilke edindiğini vurgulayan Taşdelen, “Göreve geldiğimiz günden bu yana iki hedefimiz var; Çankaya Atatürk’ün ilçesi, nasıl ki, yüreğimizde yaşatıyorsak belediyecilik olarak da ona layık olmak zorundayız. Bir diğeri ise belediyeciliğin sosyal demokratların işi olduğunu kanıtlamak zorundayız” diye konuştu.

Daha seçilmeden laf kalabalığı yapan, hayal satan bir belediye başkanı olmayacağının sözünü verdiğini hatırlatan Taşdelen, “Çankaya’nın hizmet kervanı yürüyor, yaptığımız hizmetler bir bir yükseliyor ve biz Türkiye’nin en iyi ilçe belediyesi seçiliyoruz” dedi.

Mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür eden muhtar Aydın Yaşar da “Belediyecilik gönül işidir, bu işe gönlünü koyan Alper Taşdelen’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Yapılacak Çankaya Evini hep birlikte şenlendireceğiz” dedi.



Esat Çankaya Evinin özellikleri

7 mahalleye hizmet verecek Esat Çankaya Evi, 3 katlı yapıdan oluşacak. Engelli vatandaşların kullanımına da uygun bir şekilde planlanan Çankaya Evi’nde çok amaçlı salon, derslikler ve yaşlı vatandaşların sohbet ederek vakit geçirebileceği Baharevi yer alacak.
Kaynak: İHA