İpekçi Caddesi Yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında, Malatya’nın önemli trafik yükünü çeken ve altyapı çalışmaları tamamlanan İpekçi Caddesinde asfaltlama yaptı.

İpekçi Caddesi Yenileniyor
Altyapısı tamamlanan 1.5 kilometre uzunluğundaki cadde sıcak asfalt ile kaplanarak ulaşıma açıldı. İpekçi Caddesine bağlanan ara sokakları da asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi, üst yapı çalışmaları kapsamında; kaldırım, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarına ise kısa zamanda başlayacak. Büyükşehir Belediyesi tüm üstyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yola ikinci kat asfaltı serilecek. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geziye MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ile genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

Altyapı tamamen yenilendi

İpekçi Caddesinde var olan tüm altyapı sorunlarının çözüldüğünü ifade eden MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Caddemizin altyapı sorunlarını çözdüğümüz gibi yağmur suyu drenaj kanallarını da kazandırdık. İçme suyu hatlarını çelik borularla değiştirdik. Kanalizasyon hatları baştan aşağı yenilendi. Tüm abone bağlantıları tamamlandı. Caddemizde Büyükşehir Belediyemiz üstyapı çalışmalarına başladı.

Daha güzel bir Malatya için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Malatyalılar her şeyin en güzeline layık”

Malatyalıların her şeyin en güzeline layık olduğunu belirten Genel Sekreter Turan, “İpekçi Caddemizde birçok kurumumuzun altyapı yenileme çalışmaları oldu. Bu çalışmaların hepsi tamamlandı. Altyapı çalışmalarının devamında 1.5 kilometre uzunluğundaki caddemizde üst yapı çalışmalarına başladık. İlk olarak yolumuzu asfaltladık. Merkez ilçe belediyelerine ait olan sokakları da asfaltlıyoruz. Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte yatırımlara hız verdik. Bu da Malatya’yı koca bir şantiye alanı haline getirdi. Özellikle içme suyu yatırımları konusunda büyük adımlar attık. Çok büyük giderleri olsa da yatırıma devam ettik. Akıllı şehir uygulamaları ile ilgili çalışmalar da yapıyoruz. Kaliteli ve güzel hizmetler üretiyoruz. Sahada bu güzel çalışmaları ortaya çıkaran tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA