Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği'den Başkan Av. Kazım Kurt'a Ziyaret

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği Başkanı Telat Türeli ve dernek üyeleri "Otizm Farkındalık Ayı" kapsamında Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u ziyaret etti.

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği'den Başkan Av. Kazım Kurt'a Ziyaret
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Türeli, otizmli çocukların hayat enerjilerini arttırmak için çeşitli aktiviteler yaptıklarını söyledi.

Otizmli çocukların verdikleri hayat mücadelesini kazanmaları için projeler ürettiklerini kaydeden Türeli, "Bizlerin amacı çocuklarımızın hem iyi bir eğitim almalarını sağlamak hem de yaşam arzularını yükseltmek" dedi.

2 Nisan’ın Birleşmiş Milletler tarafından Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildiğine dikkat çeken Türeli, nisan ayının ise bütün dünyada "Otizm Farkındalık Ayı" kabul edildiğini vurguladı.

Otizm Farkındalık Ayı kapsamında nisan ayı boyunca tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bilinçlendirme etkinlikleri düzenlendiğini dile getiren Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi olarak otizmle ilgili çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Otizmli çocukların yaşamının her alanında yanlarında olmak için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Kurt, bu anlamda her türlü dayanışma içinde olduklarını söyleyerek "Her çocuk farklı renkleri ile yaşamda yer almayı hak eder" dedi.

Kaynak: İHA