İzmir'de 101 Tesisin Toplu Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanlığının farklı kentlerde 1 milyar 800 milyon liralık maliyetle yaptığı 26 baraj, 40 sulama tesisi, 6 gölet ve sulaması, 3 içme suyu tesisi, 24 taşkın koruma tesisi, 2 ağaçlandırma ve ormancılık tesisi hizmete alındı Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Bakanlık olarak iktidarda bulunduğumuz sürede 6 bin 400 tesisi hizmete aldık. Türkiye'nin su sıkıntısını giderdik, sulanmadık toprak bırakamadık. Baraj ve gölet yapımında dünya rekoru kırdık, son 13 ayda da 351 tesisi hizmete aldık'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Bakanlık olarak iktidarda bulunduğumuz sürede 6 bin 400 tesisi hizmete aldık. Türkiye'nin su sıkıntısını giderdik, sulanmadık toprak bırakamadık. Baraj ve gölet yapımında dünya rekoru kırdık, son 13 ayda da 351 tesisi hizmete aldık.' dedi.

Eroğlu, Atatürk Voleybol Vestel Venüs Arena'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 101 tesisin açılış töreninde, bereketli bir gün yaşadıkları İzmir'de bugün 1 milyar 800 milyon liralık yatırımın hizmete aldıklarını belirtti.

Yarın Gaziantep'te 1 milyar 250 milyon liralık yatırımın temelini atacaklarını hatırlatan Eroğlu, 'Bakanlık olarak iktidarda bulunduğumuz sürede 6 bin 400 tesisi hizmete aldık. Türkiye'nin su sıkıntısını giderdik, sulanmadık toprak bırakamadık. Baraj ve gölet yapımında dünya rekoru kırdık, son 13 ayda da 351 tesisi hizmete aldık.' diye konuştu.

Eroğlu, baraj ve gölet yatırımlarının Türkiye'nin doğalgaz ithalatını azalttığına dikkati çekti.

Şu anda Türkiye'de yanan 4 ampulden birinin yaptıkları HES'lerin sağladığı elektrikle yandığını anlatan Eroğlu, 'Yani önceden 26 milyar kilovatsaatlik üretim varken, şimdi barajları 91 milyar kilovatsaate çıkardık. Bu sayede Türkiye'de yılda 15 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçtik.' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da İzmir'in hızına hız katacak yeni yatırımları hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yatırım anlamında kuşkularının olmadığını ifade eden Hotar, 'Bu bizim görevimiz ve ispatladık. Bundan sonraki süreçte bir ispat daha yapmamız lazım. Bize karşı olumsuz emelleri olan herkese, tüm şer odaklarına, 7 düvele ve bizi olmadık tehditlerle yıldıracağını zanneden gafillere en kuvvetli cevabı 16 Nisan'da vereceğiz.' dedi.

- 101 tesis hizmete alındı

İzmir'deki törende, Orman ve Su İşleri Bakanlığının farklı kentlerde 1 milyar 800 milyon liralık maliyetle yaptığı 26 baraj, 40 sulama tesisi, 6 gölet ve sulaması, 3 içme suyu tesisi, 24 taşkın koruma tesisi, 2 ağaçlandırma ve ormancılık tesisi hizmete alındı. Söz konusu yatırımların hizmete alınmasıyla Türkiye'de 613 bin dekar arazi zirai sulamaya açıldı, yılda 40 milyon metreküp içme suyu temin edildi ve Türkiye'nin su haznesi kapasitesi de 243 milyon metreküp oldu.

Kaynak: AA