Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması 'İstanbul'da 2019 Yılına Kadar İkili Eğitime Son Verelim'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Eyüp’te katıldığı 2 okul ve 1 yaşam merkezinin açılış töreninde daha fazla derslik yapılması gerektiğinivurgulayarak, “İstanbul’da 2019 yılına kadar ikili eğitime son verelim. Evlatlarımız sabah çok erken gelip koşturur gibi teneffüslerde vakit geçirmesin” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Açıklaması 'İstanbul'da 2019 Yılına Kadar İkili Eğitime Son Verelim'
Eyüp Belediyesi, Eyüp Kaymakamlığı ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği Topçular Mahallesi Dede Korkut ortaokulu, Karadolap Mahallesi Prof. Kaya Gürselin Ortaokulu ve Yaşam merkezini düzenlenen tören ile açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören okulların ve yaşam merkezinin tanıtım videosu ile devam etti. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyet okulu gezerek incelemelerde bulundu.

Okulun bahçesine gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyet ise 33 adet ağaç dikimi gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz da eline küreği alarak tek başına bir ağacı dakikalarca uğraşıp dikti. Bu sırada etrafındakiler ise “Sayın bakanım yorduk sizi, hiç yorulmuyorsunuz böyle ” derken, Bakan Yılmaz’ın tek başına uğraşıp ağaç dikmesi renkli görüntüler oluşturdu.

“Bu güne kadar hiçbir hükümet bu kadar kaynağı eğitime ayırmadı”

Eğitimin her konudan daha çok önemli olduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitim meselesini hallederseniz, sağlık meselesini de halletmiş oluyorsunuz. Biz hükümet olarak en çok kaynağı eğitime ayırdık 122 milyar Türk Lirası toplam bütçenin yüzde onu. Bugüne kadar hiçbir hükümet bu kadar kaynağı eğitime ayırmadı. Bu kaynak ile 270 binin üzerinde derslik yaptık. İstiyoruz ki İstanbul’da 2019 yılına kadar ikili eğitime son verelim evlatlarımız sabah çok erken gelip koşturur gibi teneffüslerde vakit geçirmesin. Dolayısı ile on dakika gibi bir teneffüsler ile değil daha rahat edecekleri bir eğitim alsınlar istiyoruz” dedi.



İstanbul Deprem riski noktasında tehdit altında olan illerimizden”

Eyüp ilçesinde 30 okulun deprem riskine karşı güçlendirildiğini belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, “14 okulu yıkıp yeniden yapıp, diğer 16 okul da güçlendirme şeklinde olarak 30 okulumuzu deprem riskine karşı hazır bir şekilde hizmete sokmuş olduk. İstanbul Deprem riski noktasında tehdit altında olan illerimizden bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

“3 yıldan bu yana 30 milyon Türk Lirası eğitim ve öğretime katkımız oldu”

Okulların yapılmasında birçok bürokratik engel ile uğraştıklarını dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Uğraşmalarımızın sonucunda iki nefis okul kazandırdık. 3 yıldan bu yana 30 milyon Türk Lirası eğitim ve öğretime katkımız oldu. Yapmış olduğumuz bu katkılar ve çalışma süreci devam edecek. Ülkemiz büyüyor, gelişiyor ve daha da güçleniyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA