Akyurtlu Kadınlardan Konya'ya İlgi

Akyurt Belediyesinin ilçedeki kadınlar için düzenlediği kültür gezilerinin bu yıl ki durağı Konya oldu.

Geçtiğimiz yıl gittikleri Şanlıurfa'da, kentin tarihi, dini ve kültürel özelliklerini gören Akyurtlu kadınlar, bu yıl da Konya gezisiyle Türkiye'nin güzelliklerini görmeye devam ediyor.

Her hafta 3 grubun Konya'yı gezeceği turlara, 2 bin 400 Akyurtlu kadın katılacak. Ramazan ayından sonra da devam edecek gezi için bugüne kadar 55 tur düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta sonu tarifeli hızlı tren ile başlayan ilk yolculuk, rehber eşliğinde Mevlana Celaleddin Rumi Dergahı, hemen karşısındaki Üçler Mezarlığı, Şems-i Tebrizi Cami ve Türbesi, Ateşbaz-ı Veli Türbesi, Meram’da yer alan Tavus Baba Türbesi ve Alaaddin Keykubat Cami gezileriyle devam etti.

Geziye katılan kadınlar, Akyurt Belediyesinin birçok etkinliğini yakından takip ettiklerini, bu tür gezilerle Türkiye'nin farklı yerlerinde, farklı kültürleri tanıdıklarını belirtti.

Kadınlar ayrıca Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'a bu güzel gezi için teşekkür etti.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise ilçenin her şeyin en iyisini hak ettiğini belirterek, bu kapsamda kültür gezilerine de devam ettiklerini belirtti.

Ayantaş, 'Konya'nın tarihi ve turistik mekanları, dini merkezleri ve kültürü hakkında Akyurtlu kadınların bilgi sahibi olmasını amaçlıyoruz. Tüm grupların kazasız, güzel bir gezi yapmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA