CHP Genel Başkan Yardımcısı Altıok Açıklaması

'Türkiye'nin her tarafında 'evet'i gerekçelendiremeyenler 'hayır'ın gerekçelerini susturmak üzerine seçim kampanyası sürdürmekteler'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin 'Türkiye'nin her tarafında 'evet'i gerekçelendiremeyenler 'hayır'ın gerekçelerini susturmak üzerine seçim kampanyası sürdürmekteler.' dedi.

Altıok, partisinin Uşak İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Halk oylaması öncesi 'hayır' propagandası yapanların çeşitli baskılara maruz kaldığını iddia eden Altıok, parti olarak bu şiddet ve baskıları raporlandırdıklarını, bugüne kadar 150'nin üzerinde olay tespit ettiklerini söyledi.

'Evet'i anlatamayanların 'hayır'ın anlatılmamasından medet umduğunu ileri süren Altıok eşit şartlarda propaganda süreci yaşamadıklarını savundu.

Altıok şöyle konuştu:

'Türkiye'nin her tarafında 'evet'i gerekçelendiremeyenler 'hayır'ın gerekçelerini susturmak üzerine seçim kampanyası sürdürmekteler. Birçok yerde 'hayır' diyen insanların sözüne engel konuyor, çalışmalarının önüne engel çıkarılıyor, şiddet söz konusu oluyor. Buna karşın hukuki olarak tarafsız olmakla yükümlü olan rektörler, kaymakamlar, valiler birçok kamu kuruluşunda 'evet' propagandasını olağanüstü bir şekilde sürdürüyor.

Biz bütün bunların yasal yollardan karşısında durmaya devam edeceğiz. Ciddi hak ihlalleri var, 'hayır' şarkısı söyleyen kadınlara yönelik şiddet, afişleme yapan gençlerin gözaltına alınması söz konusu. Milletvekilimiz İlhan Cihaner ve Genel Başkan Yardımcımız Selin Sayek Böke'nin üniversitelerdeki konuşmaları engellendi. Kısaca 'evet' demek her koşulda alabildiğine serbest, 'hayır' demek alabildiğine yasaklı.'
Kaynak: AA