Mesajlaşma Grubunu, İyilik Grubuna Dönüştürdüler

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından direniş ruhunu diri tutmak üzere organize olan bir grubun iletişim kurmak için oluşturduğu 'Medya İletişim Grubu', Çad'da su kuyusu açtırdı Grup sözcüsü Karahasan: 'Darbe girişimi sırasında vatanlarını canları pahasına koruyanlar, şimdi dünyadaki mazlumlara el uzatmaya talipler'.

HASAN HÜSEYİN KULAOĞLU - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından direniş ruhunu diri tutmak üzere organize olan bir grubun iletişim kurmak için oluşturduğu 'Medya İletişim Grubu', Çad'da su kuyusu açtırdı.

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı koymak üzere bir araya gelenlerin oluşturduğu mesajlaşma grubu, Orta Afrika ülkesi Çad'da su kuyusu açtırdı.

15 Temmuz direnişinin ruhunu diri tutmak için darbe girişiminin yaşandığı günden bu yana her ayın 15. gününde bir araya gelerek nöbete devam eden 'Medya İletişim Grubu' üyeleri, bu nöbetlerden biri sırasında Afrika'da su kuyusu açtırarak grupları adına bir iyilik yapmayı kararlaştırdı.

Aralarında sanatçı, STK temsilcileri ve değişik mesleklerden birçok kişinin yer aldığı grubun üyeleri, bu karar doğrultusunda harekete geçerek, kısa sürede aralarında para topladı.

Grubun, toplanan yardımı bir yardım derneğine ulaştırmasının ardından, Çad'da '15 Temmuz' adıyla su kuyusu açıldı.

- '15 Temmuz direnişimiz bir bakıma Afrika'da da biliniyor'

Grubun sözcüsü Said Ercan Karahasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında iletişimi koparmamak adına 'Medya İletişim Grubu' ismiyle Whatsapp grubunu oluşturduklarını belirtti.

Grubun 15 Temmuz direnişini unutmamak ve unutturmamak için darbe girişiminin sembol yerlerinden olan Kısıklı Meydanı'ndaki Abdullah Ağa Camisi'nde her ayın 15'inde toplandığını ifade eden Karahasan, bu buluşmalarda sanatçılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere 7'den 70'e herkesle bir araya geldiklerini ve nöbeti bugüne kadar aksatmadan devam ettirdiklerini belirtti.

'15 Temmuz'da oluşan birlik ruhunu' sınır ötesine taşımayı istediklerini anlatan Karahasan, şunları söyledi:

'Bu amaçla Orta Afrika ülkesi Çad'a su kuyusu açmayı düşündük. Grubumuzdaki arkadaşlarımızla görüştük ve bu işi yapabileceğimize inandık. Projemizi paylaştık ve grup üyeleri de gönüllerinden geçtiği kadar bağış yaptı. Kısa bir süre içerisinde su kuyusunun masrafı olan meblağ toplandı. Bir yardım derneği aracılığıyla Çad ülkesinin Nguelendeng şehrinde su kuyumuzu elhamdülillah açtırdık. Binlerce ihtiyaç sahibi, inşallah bu kuyudan faydalanacaktır. Su kuyusunun ismi de 15 Temmuz Su Kuyusu oldu. Böylelikle 15 Temmuz direnişimiz bir bakıma Afrika'da da biliniyor. Afrikalılar, Türkiye'de gerçekleşen hain darbe girişimine karşı gösterilen destansı mücadeleden haberdar oldular. Darbe girişimi sırasında vatanlarını canları pahasına koruyanlar, şimdi dünyadaki mazlumlara el uzatmaya talipler.'
Kaynak: AA