'Türkiye'yi Dünyada Hatırı Sayılır Bir Turizm Ülkesi Yapmayı Hedefliyoruz'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman: 'Türkiye, dünyada en çok turist alan altıncı ülke. 2016 yılında bazı sorunlar yaşamış olsak da dünyada turizm trendlerinde bir düşüş var. Biz inşallah önümüzdeki yıl Türkiye'de hedeflerimizi tutturmayı istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği 'Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar' hedefimizi gerçekleştirmek için gecegündüz çalışıyoruz. Türkiye'yi dünyada hatırı sayılır bir turizm ülkesi yapmayı hedefliyoruz' 'Türkiye'ye gelen turistleri sadece deniz, kum, güneş değil, kültür turizmi, tarih turizmi, inanç turizmi, spor turizmi ve gastronomi turizmine yönlendirmek istiyoruz. Türkiye'yi en çok gündeme getiren hususlardan bir tanesi Türk mutfağıdır'

ÖZGÜN TİRAN - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Türkiye'nin dünyada en çok turist alan altıncı ülke olduğunu belirterek, '2016 yılında bazı sorunlar yaşamış olsak da dünyada turizm trendlerinde bir düşüş var. Biz inşallah önümüzdeki yıl, Türkiye'de hedeflerimizi tutturmayı istiyoruz.'' dedi.

Yayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin çok önemli bir sektör olduğunu söyledi. Her turisti 'bir barış elçisi' olarak gördüklerini ifade eden Yayman, Türkiye'nin dünyada daha fazla tanıtılması için çalıştıklarını aktardı.

Kültür ve turizm alanının siyasetin dışında olduğuna işaret eden Yayman, ''Önümüzdeki yıllarda inşallah Türkiye'nin tanıtılması konusunda, Türkiye'nin yumuşak yüzünün, soft power'ını daha iyi gösterebilmesi bakımından turizmin çok tarihi bir işleve sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da büyük hayallerimiz var.'' diye konuştu.

Türkiye'ye en çok turistin Almanya, Rusya, İngiltere, İran ile Ukrayna'dan geldiğini vurgulayan Yayman, Türkiye'ye gelen turist sayısını 38 milyondan 50 milyona çıkartmayı hedeflediklerini anlattı.

Geçen yıl turist sayısında biraz düşüş olduğunu hatırlatan Yayman, şöyle devam etti:

'Türkiye'yi bir turizm ülkesi yapmayı istiyoruz. Turizm çünkü bacasız sanayidir.Türkiye'ye gelen her turist bir Türkiye dostu olarak ülkesine döner. Türkiye dünyada en çok turist alan altıncı ülke. 2016 yılında bazı sorunlar yaşamış olsak da dünyada turizm trendlerinde bir düşüş var. Biz inşallah önümüzdeki yıl, Türkiye'de hedeflerimizi tutturmayı istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği 'Cumhuriyetin 100. yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar' hedefimizi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye'yi dünyada hatırı sayılır bir turizm ülkesi yapmayı hedefliyoruz.''

- ''Türkiye'de turizm sadece deniz, kum, güneş değil''

Türkiye'de turizm alanlarının çok zengin olduğuna dikkat çeken Yayman, turizmin sadece 'deniz, kum, güneş' olmadığını vurguladı.

Türk mutfağının dünyanın ilgisini çektiğine işaret eden Yayman, turistleri gastronomi turizmine yönlendirmek istediklerini anlattı.

Türkiye'yi en çok gündeme getiren hususlardan birinin de Türk mutfağı olduğunu vurgulayan Yayman, ''Türkiye'ye gelen turistleri sadece deniz, kum, güneş değil, kültür turizmi, tarih turizmi, inanç turizmi, spor turizmi ve gastronomi turizmine yönlendirmek istiyoruz. Türkiye’yi en çok gündeme getiren hususlardan bir tanesi Türk mutfağıdır. Türk mutfağında eşsiz lezzetlere sahip olan yemekler var. Bu da bütün dünyanın ilgisini çekiyor. Dünya mutfağında trend şu anda Türkiye.'' ifadelerine yer verdi.

Bu yıl turizmde rezervasyonların çok pozitif olduğunu dile getiren Yayman, 'Türkiye'ye gelen yabancı turistler memnun olarak ülkelerine dönüyor. Türkiye turizm kalitesi ve fiyat politikasıyla dünyanın hatırı sayılır ülkelerinden bir tanesi.'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA