YGS'ye Girecek Öğrencilerden Ulaşım Ücreti Alınmayacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilerin, öğrenci belgeleri ile belediye otobüsleri ile tramvaylardan ücretsiz yararlanabileceklerini duyurdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, YGS'nin 12 Mart Pazar günü saat 10.00'da başlayacağı, sınava girecek öğrencilerin en geç saat 09.45'te sınav yerinde olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Sınav Koordinasyon Kurulunun aldığı karar gereği, 09.45'ten sonra adayların sınav salonuna alınmayacağı belirtilen açıklamada, 07.00 ile 09.45 saatleri arasında sınav yerlerinin açık tutulacağı, sınav giriş belgelerini kaybedenlerin belgelerini, internet ortamından renkli ve siyah beyaz çıktı olarak alabilecekleri bildirildi.

Sınav günü Büyükşehir Belediyesinin gereken çevre ve ulaşım tedbirlerini alacağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Sınav günü ulaşım için yeterli derecede taşıma aracı desteği sunulacak. Suların kesilmemesi için GASKİ tarafından gerekli tedbirler alınacak. Sınav yapılacak binaların etrafında otoların klakson çalması, ambulans ve itfaiye araçlarının siren çalması, düğün, asker uğurlamaları, kutlama ve konvoylar, bina yıkımları, seyyar satıcılar gibi gürültü oluşturabilecek kaynaklara karşı gerekli tedbirler alınacaktır.'

YGS'ye girecek öğrencilerin 12 Mart Pazar günü öğrenci belgeleri ile belediye otobüsleri ile tramvaylardan ücretsiz yararlanacakları duyurulan açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, sınava giren tüm adaylara başarı dileğinde bulunduğu da aktarıldı.

Kaynak: AA