Önce Eğitim Sonra Selfie

Özel Ümit Hastanesi tarafından, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığında çalışan kadınlara yönelik rahim ağzı ve meme kanseri ile beslenme eğitimi verildi.

Önce Eğitim Sonra Selfie
8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla verilen eğitimlerde; Op. Dr. Seda Deniz Işıklar, rahim ağzı ve meme kanserini anlatırken, Diyetisyen Ayda Erken ise, doğru beslenmeye ilişkin önemli bilgiler paylaştı. HPV-Virüs enfeksiyonlarının rahim ağzı kanserlerinin oluşumunda önemli rolü olduğunu belirten Op. Dr. Işıklar, bu kanser türünden korunmak için cinsel ilişkiye girmemiş kadın ve erkekler için 9 ile 25 yaş arasında aşı olunmasını önerdi. Kadınların yılda 1 kere yapılan kontrol ile rahim ağzı kanseri oluşmadan önlem alma şansları olduğuna vurgu yapan Seda Deniz Işıklar, “Rutin kadın doğum muayeneleri ve smear testleri aksatılmamalı. Özellikle cinsel ilişki sonrasında kanama ve akıntı sorunu yaşayanlar muhakkak en yakın zamanda uzman doktora başvurmalı” şeklinde konuştu.

HIZLI METABOLİZMA İÇİN

Doğru beslenme hakkında bilgi veren Diyetisyen Ayda Erken, gün içinde 3 ana ve 3 ara öğün yapılması gerektiğini belirtti.

Az porsiyonlar şeklinde sık yemenin metabolizmayı hızlandırdığına dikkat çeken Erken, özellikle kahvaltı öğünün atlanmaması gerektiğini kaydetti.

Sabah ve öğle yemeği arasında ara öğünün 5,6 fındık, badem olabileceğini, öğle ve akşam arasındaki süre uzun olduğundan, bu ara öğünde; meyve, yoğurt gibi daha tok tutacak yiyeceklerin tercih edilebileceğini anlatan Diyetisyen Erken, doğru beslenme ile birlikte haftada 2, 3 gün spor yapmanın da sağlık için gerekli olduğunu söyledi.



Eğitim sonunda Op. Dr. Seda Deniz Işıklar, katılımcı kadınlarla selfie yaparak etkinliğe renk kattı. Özel Ümit Hastanesi Halkla İlişkiler Müdürü Gülay Özler de, kadınlara karanfil verdi ve Kadınlar Gününü kutladı.
Kaynak: İHA