Tutuklanan Eski Hakim Ve Savcılara ''Sahtecilik'' Davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve eski hakim Gündoğdu ve savcılar Sarıkaya ile Çimen hakkında, 'resmi evrakta sahtecilik' suçundan dava açıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve yakalandıklarında bulunan sahte pasaportlar ve nüfus cüzdanı nedeniyle eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ve savcılar Sadrettin Sarıkaya ile Adnan Çimen hakkında ''resmi evrakta sahtecilik'' suçundan dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı olan Adnan Çimen hakkında, daha önce Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince, ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında da ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' suçlarından yakalama kararı çıkarıldığı anımsatıldı.

'ByLock' kullanıcısı Dursun Ali Gündoğdu hakkında da Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında ''FETÖ silahlı terör örgütüne üyelik'' suçlarından yakalama kararı bulunduğu hatırlatılan iddianamede, 'ByLock' kullanıcısı Sadrettin Sarıkaya hakkında ise Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince ''FETÖ silahlı terör örgütüne üye olma'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' ve ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından yakalama kararları bulunduğu anlatıldı.

İddianamede, 17 Şubat 2017'de şüpheli Sarıkaya ve Gündoğdu'nun Başakşehir'deki bir adreste, Adnan Çimen'in ise Bakırköy civarında yakalandıkları ifade edildi.

Şüphelilerden Adnan Çimen'in yakalanması sırasında Ramazan Karaaslan isimli kişinin kimlik bilgilerini taşıyan ancak kendi fotoğrafının yapıştırılmış olduğu nüfus cüzdanını polise ibraz ettiği bildirilen iddianamede, ''Şüpheliler Dursun Ali Gündoğdu ve Sadrettin Sarıkaya'nın yakalandıkları evde, Hasan Kılıç adına düzenlenmiş pasaport, ilk yaprakları yırtılmış 2 adet pasaport bulunmuştur.'' denildi.

Hasan Kılıç adına düzenlenen pasaportun, FETÖ soruşturması nedeniyle Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama kararı çıkarılan eski cumhuriyet savcısı FETÖ üyesi Hasan Kılıç'a ait gerçek pasaport olduğu aktarılan iddianamede, ilk yaprakları yırtılmış sahte pasaportlarda ise Hülya Şahin ve Fuat Koçyiğit isimli kişilere ait pasaport seri numaralarının kullanıldığı ve söz konusu pasaportlarla kimliğin sahte olduğu belirtildi.

İddianamede, şu tespitlere yer verildi:

''Şüpheli Dursun Ali Gündoğdu ile Sadrettin Sarıkaya'nın yakalandıkları evin şüpheli Erol Yılmaz İrfanoğlu tarafından şüphelilere tedarik edildiği, şüpheli Erol Yılmaz İrfanoğlu'nun evinde yapılan aramada FETÖ Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi Fethullah Gülen'e ait kitapların ele geçirildiği, şüpheli Erol Yılmaz İrfanoğlu'nun alınan beyanında Dursun Ali Gündoğdu ile Sadrettin Sarıkaya'nın arandığını bilmediğini beyan etmiştir. Ülkemizde yaşanan 17 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 tarihlerindeki darbelerin yoğun bir şekilde medya gündeminde olması, Sadrettin Sarıkaya'nın sık sık MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ifadeye çağırması sebebiyle gündemde olması, ayrıca şüphelilerin yakalandıkları evin ilk etapta Dursun Ali Gündoğdu tarafından 2012 yılında Adalet Bakanlığının Emlak Konut ile yapmış olduğu sözleşme ile alıp, 2016 yılı mayıs ayı içerisinde teyzesinin oğlu şüpheli Erol Yılmaz İrfanoğlu'na devretmesi hususiyetleri bir arada düşünüldüğünde hayatın doğal akışına aykırı olduğu anlaşılmıştır.''

Şüpheli Erol Yılmaz İrfanoğlu hakkında, ''örgüte bilerek isteyerek yardım etme'', ''terör örgütü kurmak veya yönetmek'', ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedilen iddianamede, dosyanın yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği bildirildi.

İddianamede, şüpheli Adnan Çimen hakkında ''resmi belgede sahtecilik'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar, şüpheliler Sadrettin Sarıkaya ve Dursun Ali Gündoğdu hakkında da ''resmi belgede sahtecilik'' ve ''resmi belgeyi bozma, yok etme veya gizleme'' suçlarından 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Davanın duruşması, ilerleyen günlerde Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.
Kaynak: AA