'Cumhurbaşkanlığı Sistemi Ve Anayasa'

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: 'Türkiye'de parlamenter sistem yürümüyor'.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türkiye'de parlamenter sistemin yürümediğini savundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tütüncü, Birlik Vakfı Antalya Şubesi'nce düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa' konulu toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

Tütüncü, 'Bir tarafta AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu milliyetçi muhafazakar grup, diğer tarafta CHP ve HDP ile PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin desteklediği bir blok var. Türkiye'nin bölünmesini isteyen bir siyasi hareket de bu işin içerisinde ve kendi etki alanı içinde ciddi bir kampanya yapıyor.' ifadesinde bulundu.

Türkiye'nin tek parti iktidarları döneminde güçlendiğini kaydeden Tütüncü, şöyle devam etti:

'Türkiye'de parlamenter sistem yürümüyor. Türkiye'nin ileri gitmesini istemeyenlerin sığındıkları bir şey parlamenter sistem. Başkanlığa yüzde 65'lik bir blok mu yoksa yüzde 35'lik blok mu daha yakındır? Elbette yüzde 65'lik blok daha yakındır. Öyle olduğundan dolayı yüzde 35'lik blokta kalan sol liderlerin tamamı da parlamenter sistemden yanadır ve başkanlık sistemini şiddetle reddederler.'

Demokrasilerde halkın egemenliğinin üzerinde herhangi bir güç olamayacağına dikkati çeken Tütüncü, Cumhuriyet tarihindeki halk oylamaları içinde en önemlisinin 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması olduğunu belirtti.

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nefreti oluşturmak ve o nefret üzerinden de bir kampanya yürütülmek isteniyor.' ifadesinde bulunan Tütüncü, 'Bir yerde güçlü bir toplum inşa ediyorsanız, büyük bir medeniyet kurmaya gayret ediyorsanız o zaman meseleyi insanlar üzerinden değil de sistem üzerinden inşa etmek durumundasınız.' görüşünü aktardı.

Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, toplantı sonunda Tütüncü'ye, İstiklal Marşı'nın Osmanlıca metnini hediye etti.
Kaynak: AA