Vali Altıparmak'tan Aynes'e Ziyaret

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında TMSF'ye devredilen süt ve süt ürünleri üreticisi Aynes'i ziyaret etti.

Yönetim kurulu başkanı ile 18 yönetici ve çalışanı FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve TMSF'ye devredilen Acıpayam'daki Aynes Süt ve Süt Ürünleri Tesisi'ni ziyaret eden Vali Altıparmak, işletmenin idari ve üretim noktalarında incelemelerde bulundu, yetkililerden üretim safhaları hakkında bilgi aldı.

Aynes'in Türkiye'de süt ve süt ürünleri ile yem üreten önemli bir firma olduğunu vurgulayan Altıparmak, firmanın binlerce kişiyi istihdam ettiğini belirtti.

İşletmede şu anda bin 50 kişinin çalıştığını ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti:

'Buradaki çalışanların yanı sıra birçok çiftçimiz ürünlerini bu işletmeye getiriyor. Yani buradan binlerce kişi ailesini geçindiriyor, ekmek parasını kazanıyor. Bilindiği gibi bir süre önce firmanın ismi terör yapılanması ile anılmıştı. Ama artık firmanın bu yapılanmayla bir bağlantısı kalmadı. Süt ve süt ürünleri sektöründe önemli kuruluşlar arasında yer alan Aynes, Denizli'mizin en önemli değerlerinden birisidir. Tüm Denizlililerin Aynes'e sahip çıkması lazım.'

Kaynak: AA