Fetö'den Tutuklanan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Yargılanmasına Başlandı

FETÖ/PDY Terör Örgütünün Marmara Üniversitesi’ndeki yapılanmasına ilişkin tutuklanan 15 öğretim üyesinin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargılanmasına başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütüne üye oldukları gerekçesiyle tutuklanan Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi 15 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 25’in Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, 2’si kadın 15 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, avukatları da salonda hazır bulundu.

Sanıkların kimlik tespitleri ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından savunmalara geçildi.

Savunmaların Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alındığı duruşmada ilk olarak sanık Abdullah Sayın ifade verdi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Abdullah Sayın, tutukluluk sürecinin ailesi ve şahsı adına yıkım olduğunu belirterek, "Her şartta ve koşulda hukuka ve devlete bağlı bir aileden geliyorum. Hakkımdaki yakalama kararını öğrendiğim zaman polise gidip teslim oldum. Üniversiteyle ilişkim henüz kesilmemiştir, üniversitem benim dönmemi beklemektedir. Bylock programını kullanmadım, ancak ismim o listeye nasıl girdi bilmiyorum" dedi.

Bylock kullanıcısı olmadığını kaydeden sanık Abdullah Başer, "Marmara Üniversitesinde baskıyla FETÖ üyesi olduğu ileri sürülen isimler toplanmıştır. Benim çalıştığım birime de böyle bir yazı gelmişti. Bir kişiye terör örgütü üyesisin, şüphelisin demek bu kadar kolay olmamalı. Çocuklarıma ekmek götürmek isteyen bir baba olarak beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sanık Ahmet Bostan, Bylock kullandığı için gözaltına alındığını emniyette öğrendiğini söyleyerek, "Ben bu programı kullanmadım. Yaşadığım bu kabusun biteceğine ve suçsuz olduğuma inanıyorum"şeklinde konuştu.

Sanık Ahmet Kurtuluş ise Bylock programını medyadan öğrendiğini belirterek "Programı indirip kullandığım söylendi ancak böyle bir şey söz konusu değildir. Ben suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum’ şeklinde konuştu.

Duruşmaya tutuklu sanıkların ifadelerinin alınmasıyla devam ediliyor.

İddianameden

FETÖ’nün üniversitelerdeki yapılanmasına ilişkin İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Marmara Üniversitesinde görev yapan 15 öğretim üyesinin FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı Bylock kullanıcısı oldukları ve Bank Asya’ da hesaplarının bulunduğu belirtilmişti. İddianamede, 15 tutuklu sanığın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istenmişti.
Kaynak: İHA